Bojāgājušās latvietes māsa apsūdz Indijas policiju bezdarbībā

© Wikipedia / Muhammad Mahdi KarimХрам Лотоса (Нью-Дели, Индия, архитектор Фариборз Сахба)
Храм Лотоса (Нью-Дели, Индия, архитектор Фариборз Сахба) - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Indijas Keralas štata Tūrisma departaments apgalvo, ka tūristiem nav jābaidās, Latvijas ĀM aicina būt uzmanīgiem.

RĪGA, 24. aprīlis – Sputnik. Ilze Skromane, kuras māsa šonedēļ tika atrasta mirusi Keralas štatā Indijā, apsūdz policiju bezdarbībā, raksta The news minute.

Latviete Līga Skromane, kura dzīvojusi Īrijā, ieradās Indijā februārī, lai ārstētos ājurvēdas centrā kopā ar māsu. 14. martā Līga noalgoja rikšu, lai nokļūtu līdz pludmalei, un viņu vairs neviens nav redzējis. 20. aprīlī viņas līķis tika atrasts upes krastā.

Чаша Олимпийского огня и флаг Олимпиады - Sputnik Latvija
Nedzert un nesmēķēt: ĀM sniedz rekomendācijas līdzjutējiem, kuri dosies uz Phjončhanu

"Pats svarīgākais laiks, pirmās 24 stundas pēc viņas pazušanas, tika iztērētas veltīgi varas iestāžu vienaldzīgās attieksmes dēļ," —pateica Ilze un piebilda, ka policija neuztvēra viņas sūdzību nopietni.

"Mums lika skraidīt turpu-šurpu un mierināja, ka viņa atgriezīsies 24 stundu laikā," — pastāstīja Ilze.

Kopā ar bojāgājušās vīru Endrjū Džordanu viņi atspēkoja policijas paziņojumu par to, ka Līgas līķī tika atrasta inde, un viņa varēja izdarīt pašnāvību.

"Neviens nevarētu patstāvīgi nokļūt līdz vietai, kur tika atrasts viņas līķis. Mugurā viņai bija svešas drēbes, savukārt ķermeņa stāvoklis nenorādīja uz to, ka cilvēks darījis sev galu," — pateica Ilze žurnālistiem. Pēc viņas domām runa ir par slepkavību.

Sievietēm bīstami

Šis gadījums izraisīja jautājumu par ārzemju tūristu drošību Keralā, taču štata Tūrisma departaments paziņoja, ka runa ir tikai par vienu incidentu.

"Ik gadu Keralā ierodas 1 miljons 100 tūkstoši ārvalstu tūristu un 164 tūkstoši vietējo tūristu. Tādēļ viens vai divi gadījumi pagātnē nav saistīti savā starpā," — pateica Tūrisma departamenta vadītājs.

Города мира. Берлин - Sputnik Latvija
Berlīnē iekārtota sieviešu "drošību zona" Jaunā gada sagaidīšanai

Taču Latvijas ĀM tam nepiekrīt un atzīmē, ka Keralas štats nav tūrisma rajons, vēsta LSM.lv.

Šādās vietās darbojas Konsulārā departamenta brīdinājums par to, ka sievietēm ir bīstami atrasties tur bez pavadījuma, pēdējā laikā Indijā vērojami agresīvi uzbrukumi rietumu sievietēm, paziņoja ministrijas pārstāvis Gints Jegermanis. Pēc viņa sacītā, bojāgājusī Līga varēja pārdzīvot kaut ko līdzīgu. Sievietēm, kuras vēlas ceļot patstāvīgi un tālu no apdzīvotām vietām vai tūrisma rajoniem, ir jāizvērtē, cik prātīgi tas ir, brīdina Latvijas ĀM.

ĀM aicina Latvijas iedzīvotājus reģistrēties Konsulārajā reģistrā un nepatikšanu gadījumā ārzemēs turēt tā telefona numuru pa rokai. Tāpat derētu lejupielādēt viedtālrunī mobilo aplikāciju Ceļo droši.

Ziņu lente
0