"Viņiem nepatīk, ka mani lasa Facebook": tiesībsargs Gapoņenko nokļuvis cietumā

© Sputnik / Sergey MelkonovАкция в защиту русских школ в Риге 14 декабря 2017 года
Акция в защиту русских школ в Риге 14 декабря 2017 года - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vidzemes priekšpilsētas tiesa pieņēmusi lēmumu par tiesībsarga, "Nepilsoņu kongresa" priekšsēdētāja un Krievu skolu aizsardzības štāba locekļa Aleksandra Gapoņenko arestu.

RĪGA, 22. aprīlis — Sputnik. Piektdien, 20. aprīlī Latvijas Drošības policija aizturēja tiesībsargu, "Nepilsoņu kongresa" priekšsēdētāju un Krievu skolu aizsardzības štāba locekli Aleksandru Gapoņenko, un sestdien, 21. aprīlī Vidzemes priekšpilsētas tiesa izskatīja aktīvista lietu un pieņēma lēmumu par viņa arestu un pārvešanu uz Rīgas Centrālcietumu.

Šo jaunumu savā lapā Facebook paziņoja publicists un sabiedriskais darbinieks Vladimirs Lindermans.

Pirms tiesas sēdes Gapoņenko pastāstīja žurnālistiem, ka viņu situši un turējuši rokudzelžos 11 stundas. Tāpat viņš informēja, ka aizturēšanas laikā viņš notriekts zemē, piespiests, saskrāpēts un nosmērēts.

"Lai mani pazemotu. Tā ir kopēja prakse, ko Drošības policija īsteno attiecībā pret krieviem," – teica tiesībsargs.

Tāpat viņš pauda savu viedokli par iemesliem, kuru dēļ viņš aizturēts.

"Mana aresta mērķis ir apturēt cīņu krievu bērnu aizsardzībai un viņu tiesībām uz izglītību. Pret mani izmantotas pilnīgi nelikumīgas metodes, nav nekāda pamata mani aizturēt. Tā ir patvaļa, ko īsteno Drošības policija genocīda politikas ietvaros pret krievu tautības iedzīvotājiem," – teica Gapoņenko.

Viņš uzsvēra, ka pieteicis badastreiku un turpinās badoties līdz brīdim, kad tiks atbrīvots. Gapoņenko vēlreiz atzīmēja, ka viņa aizturēšana ir nepamatota.

Jautāt, ko no viņa gribējuši izmeklētāji, Gapoņenko paskaidroja, ka izmeklētājiem nepatīk tas, viņa publikācijas Facebook lasa liels skaits cilvēku.

"Viņiem nepatīk manas publikācijas Facebook un tas, ka tās lasa daudzi cilvēki. Taču, ja jau cilvēki mani lasa, tas nozīmē, ka viņus interesē tas, ko es saku," – teica Gapoņenko.

Ziņu lente
0