Sputnik korespondents Aleksejs Stefanovs no jauna ieguvis "Dzintara spalvu"

© Sputnik / Sergey MelkonovЦеремония награждения лауреатов международного конкурса "Янтарное перо"
Церемония награждения лауреатов международного конкурса Янтарное перо - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aleksejs Stefanovs jau ceturto reizi izcīnījis uzvaru Krievijas vēstniecības Latvijā rīkotajā konkursā žurnālistiem "Dzintara spalva".

RĪGA, 21. aprīlis — Sputnik. Krievijas vēstniecība Latvijā apbalvojusi labākos Latvijas žurnālistus, kuru materiāli veltīti Krievijas un Latvijas tēmai.

Starp konkursa "Dzintara spalva 2017" uzvarētājiem ir Sputnik korespondents Aleksejs Stefanovs. Balvu viņš saņēmis par materiālu "Cilvēks no ledainā krasta, jeb Latvieši nepadodas".

Uzvarētājs pastāstīja, ka viņam ir ļoti patīkami saņemt balvu tieši tagad.

"Jau gandrīz sešus gadus dzīvoju Maskavā un rakstu par visdažādākajām tēmām. Pēdējos divarpus gadus strādāju Sputnik, mani raksti ik dienas tiek publicēti visās tuvākajās ārvalstīs – bijušās PSRS valstīs. Un tomēr, kad parādās ar manu dzimto Latviju saistīta tēma, pie tās ķeros daudz iejūtīgāk. Šī balva apliecina, ka neesmu to darījis velti," – uzsvēra Aleksejs Stefanovs.

Aleksejs saņēmis "Dzintara spalvu" jau ceturto reizi. Konkursa noteikumi paredz, ka uzvarētājs nevar piedalīties nākamajā gadā, un visus šos gadus Aleksejs saņēmis Krievijas vēstniecības balvas reizi divos gados.

Aleksejs Stefanovs strādā žurnālistikā jau 26 gadus – kopš 1992. gada.

© Sputnik / Sergey MelkonovKonkursa "Dzintara spalva 2017" uzvarētāju apbalvošanas ceremonija
Церемония награждения лауреатов международного конкурса Янтарное перо - Sputnik Latvija
Konkursa "Dzintara spalva 2017" uzvarētāju apbalvošanas ceremonija

"Taču vēl joprojām es to neuzskatu par darbu, tas drīzāk ir hobijs, kas nes morālu un materiālu gandarījumu," – atzīmēja žurnālists.

Arī pērn Sputnik saņēma Krievijas vēstniecības balvu – "Dzintara spalvu" saņēma Sputnik Latvija korespondents Vladimirs Dorofejevs par materiālu sēriju, kas veltīta krievu māksliniekiem Latvijas Nacionālajā Mākslas muzejā.

Starptautisko žurnālistikas konkursu "Dzintara spalva" Krievijas vēstniecība Latvijā organizē jau trīspadsmit gadus. Konkurss tiek rīkots ar mērķi veicināt abu valstu žurnālistu dalību Krievijas un Latvijas labo kaimiņattiecību veidošanā un paplašināšanā, uzturēt profesionālisma līmeni žurnālistikā un žurnālistu profesijas prestižu. Žūrijā strādā autoritatīvi Latvijas mediju pārstāvji.

Ziņu lente
0