Politika

Kučinskis atteicies norobežoties no Lemberga vārdiem par meliem Skripaļa lietā

© REUTERS/Ints KalninsLatvijas premjerministrs Māris Kučinskis
Latvijas premjerministrs Māris Kučinskis - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aivars Lembergs – reģionālās partijas Latvijai un Ventspilij līderis, kura ietilpst Zaļo un zemnieku savienībā, paziņoja, ka apsūdzības pret Krieviju "Skripaļa lietā" izskatās pēc meliem.

RĪGA, 17. aprīlis — Sputnik. Latvijas premjerministrs Māris Kučinskis (ZZS) atteicies norobežoties no partijas Latvijai un Ventspilij priekšsēdētāja, Ventspils mēra Aivara Lemberga paziņojumiem sakarā ar bijušā GIP darbinieka Sergeja Skripaļa noindēšanu Lielbritānijā. Lembergs paziņoja, ka apsūdzības izvirzīšana Krievijai par saistību ar incidentu izskatās neloģiskas, un tas viss līdzinās meliem, vēsta TVNet.lv.

Valdības koalīcijas sastāvā esošās "Vienotības" partijas vadība pieprasījusi, lai valsts premjerministrs Māris Kučinskis norobežojas no Aivara Lemberga izteicieniem saistībā ar "Skripaļa lietu". "Vienotībā" paziņoja, ka Lembergs, būdams Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) sastāvā esošās partijas vadītājs, pagājušajā nedēļā par spīti valsts valdības un ĀM oficiālajai pozīcijai pauda šaubas par Lielbritānijas pozīciju, un "bez jebkāda pamata" saistīja šo lietu ar situāciju Sīrijā.

Lietuvas ārlietu ministrs Lins Linkevičs - Sputnik Latvija
Lietuvas ĀM vadītājs pastrīdējās ar premjerministru "Skripaļa lietas" dēļ

Atbildot uz to, valdības vadītājs Māris Kučinskis paziņoja, ka "Vienotībai" ir labi zināms valdības un tās vadītāja viedoklis, kuri notiesāja Skripaļa noindēšanu Solsberijā. Kučinskis uzsvēra, ka "Vienotība" var vērsties Zaļo un zemnieku savienībā un pieprasīt partijai apstiprināt pozīciju sakarā ar incidentu, taču viņa kā valsts premjerministra uzdevumos un kompetencē neietilpst norobežošanās no kāda.

Atgādināsim, Aizvars Lembergs paziņoja, ka Lielbritānija nesniedza nekādus pierādījumus apsūdzībām, kuras tika izvirzītas Krievijai.

"Tas Skripaļs. Viņš taču ir dzīvs. Nu kas ta, viņi neprot piemest indi? Feodālajā Francijā tādu pratēju bija pārpārēm. Vai tad viņi vairs nemākot? Otrs. Viņš taču ir dzīvs, jā? Tālāk. Viņu apmainīja. Aģentus, kurus maina, tos nenogalina. Trešais. Diena-divas pēc tam, kad tas notika, jau uzreiz paziņoja, ka tie ir krievi. Tādas izmeklēšanas neiet cauri. Krievija pieprasa, lai viņi sniedz pierādījumus. Nedod nekādus pierādījumu. Taču visu jau ir pasludinājuši. Uzreiz solidaritāte. Amerika, Francija — visi solidāri, sodām. Es neesmu Krievijas advokāts, taču tas viss izskatās neloģiski. Un tas viss līdzinās meliem," paziņoja Aivars Lembergs savas iknedēļas preses konferences laikā Latvijas iedzīvotājiem.

Britu Solsberijā 4. martā tika noindēti par spiegošanu Lielbritānijas labā notiesātais bijušais GIP darbinieks Sergejs Skripaļs un viņa meita Jūlija, kas provocēja lielu starptautisku skandālu. Londona apgalvo, ka ar Skripaļu noindēšanu ar A-234 vielu ir saistīta Krievijas valsts. Maskava to kategoriski noliedz. Krievijas ĀM vadītājs Sergejs Lavrovs paziņoja, ka Maskava saņēmusi konfidenciālu informāciju no Šveices laboratorijas, saskaņā ar kuru Skripaļs tika noindēts ar ķimikāliju BZ, kura atradusies ASV, Lielbritānijas un NATO valstu bruņojumā. Klīniskā aina apstiprina šos secinājumus, atzīmēja ministrs.

Jūlija Skripaļa tika izrakstīta no slimnīcas pagājušajā nedēļā, Sergeja Skripaļa stāvoklis uzlabojas, taču viņš pagaidām atrodas slimnīcā.    

Ziņu lente
0