"Kā tu novieto savu automašīnu?": ugunsdzēsēju pacietība izsīkusi

© Sputnik / Sergey MelkonovValsts ugunsdzēsības dienests
Valsts ugunsdzēsības dienests - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas ugunsdzēsēji palūguši vadītājiem atcerēties par to, ka novietotā automašīna nedrīkst traucēt ugunsdzēsēju mašīnas piebraukšanai.

RĪGA, 17. aprīlis — Sputnik. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) vēršas pie pilsoņiem ar pārliecinošu lūgumu — novietot automašīnu cilvēcīgi.

"Autovadītāj, kā Tu novieto savu automašīnu? Lai mēs varētu palīdzēt nelaimē nokļuvušiem cilvēkiem, būtiski ir pēc iespējas ātrāk un tuvāk nokļūt līdz notikuma vietai. Aicinām autovadītājus vienmēr pārliecinies, vai novietotais auto netraucēs ugunsdzēsības tehnikai tikt garām!" teikts VUGD paziņojumā Twitter vietnē.

​Twitter publicētā fotogrāfija labāk par jebkādiem vārdiem parāda, ka ugunsdzēsības mašīna nevar izbraukt cauri pagalmam.

Atgādinām: ja novietotie automobiļi traucē ugunsdzēsējiem, ātrajai palīdzībai vai policijai piebraukt pie mājas, kur noticis ārkārtas gadījums, policija ir tiesīga sastādīt administratīvā pārkāpuma protokolu un piespriest sodu. Saskaņā ar Rīgas domes noteikumiem Nr. 204, soda apmērs sastāda: no 10 līdz 350 eiro fiziskajām personām, no 30 līdz 750 eiro juridiskajām personām.    

Ziņu lente
0