Fenologs sola Latvijai maija sniegu

© Sputnik / Максим Блинов / Pāriet pie mediju bankasSniegputenis
Sniegputenis - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Salnas gaidāmas arī jūnijā – vietās, kur tā raksturīga.

RĪGA, 17. aprīlis — Sputnik. Maijā Latvijā varētu atgriezties sals un izkrist sniegs, taču mēneša otrajā pusē kļūs siltāks, raksta savā blogā sinoptiķis un laikapstākļu vērotājs Vilis Bukšs.

"Maija sākumā vēl dzestras naktis un dažviet iespējamas nakts salnas. Nokrišņi nelieli, bet iegriežoties ziemeļu puses vējiem tie var atnest sniega graudus un sniega pārslas. Temperatūra var pakāpties līdz plus 20 un vairāk grādiem. Šajā laikā pēc siltām dienām iespējami maija pērkona negaisi un stiprs lietus," atzīmēja viņš.

Liepāja - Sputnik Latvija
Jūra ieņem Latvijas teritoriju

Fenologs prognozē arī salu aprīļa beigās, taču sola arī +18…+20 grādu temperatūru un pat pērkona negaisus.

Pēc Bukša sacītā, jūnijs būšot sauss, saulains un silts. Taču salna tomēr būšot jāgaida vietās, kurām tā ir raksturīga.

Bukšs paziņoja, ka jūlijā un augustā gaidāms 30 grādu karstums un stipras lietusgāzes ar pērkona negaisu, kuru rezultātā zemienēs iespējami plūdi.

Atgādināsim, ka pērn Latgalē plūdu dēļ gāja bojā dārzeņu raža: lauksaimnieki vienkārši nevarēja nokļūt līdz laukiem, lai to novāktu. Rudens lietavu un plūdu sekas tika atzītas par dabas stihijas katastrofu. No valsts budžeta lietavu dēļ un plūdos cietušajiem lauksaimniekiem tika piešķirti 14 miljoni 870 tūkstoši eiro. Paši lauksaimnieki novērtēja zaudējumus 50 miljonu eiro apmērā.    

Ziņu lente
0