Vējoņa uzstāšanos Baltajā namā Latvijas iedzīvotāji vērtē kā neapmierinošu

© REUTERS/Carlos BarriaVējonis
Vējonis - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tikai 6% aptaujāto piešķīruši Latvijas prezidentam 7-10 balles par viņa uzstāšanos ASV un Baltijas valstu līderu savstarpējā preses konferencē.

RĪGA, 17. aprīlis — Sputnik. Latvijas vadītāja Raimonda Vējoņa uzstāšanos pieņemšanas laikā pie Amerikas līdera Donalda Trampa Baltajā namā vairums Latvijas iedzīvotāju novērtēja negatīvi, vēsta telekanāls LNT ar atsauci uz Kantar TNS aptauju.

Vējoņa rīcība saņēma vidējo vērtējumu 3,1 balle no 10 iespējamajām. Tikai 6% aptaujāto ielika prezidentam no 7 līdz 10 ballēm. Puse respondentu ielika Vējonim no 1 līdz 4 ballēm.

Jurkāns - Sputnik Latvija
Jurkāns: ja Latvijai uzbruks, lai cer, ka to atcerēsies un izglābs

Kā jau iepriekš ziņoja Sputnik Latvija, preses konferencē Baltajā namā Raimonds Vējonis, izskatās, ne īpaši saprata Donalda Trampa runu, kura tika adresēta viņam, samulsis smaidīja un atbildot nesaprotami murmināja kaut ko. Donalds Tramps viņam raksturīgajā pazīstamajā manierē vērsās pie Latvijas prezidenta un aicināja viņu pašam izvēlētie žurnālistu, lai tas uzdod jautājumu.

"Izvēlieties žurnālistu, lūdzu. Jūs varat izvēlēties žurnālistu — reportieri no Baltijas. Ideāli. Īstas ziņas. Nevis fake news," centās jokot Tramps. Rezultātā tiesības uzdot jautājumu ieguva roku pacēlusī Delfi žurnāliste Anna Ūdre.

Vēlāk Vējonis, komentējot savu izgāšanos, pateica, ka nekad nesāktu iesaistīties diskusijā par to, kas ir īsti mediji, un kas nav. "Nezinu, kāpēc, tas tiek uzskatīts par kādu misēkli, tad vēlos viennozīmīgi apgalvot, ka tā bija mana konkrētā rīcība konkrētā situācijā," atzīmēja Latvijas prezidents.

"Ja šāda situācija atkārtotos šodien, es rīkotos tieši tāpat," uzsvēra Vējonis.    

Ziņu lente
0