Krievija atbild par drošību: Latvija nebaidās no raķešu mācībām

© Sputnik / Игорь Зарембо / Pāriet pie mediju bankasТактические учения кораблей Балтийского флота
Тактические учения кораблей Балтийского флота - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvija mierīgi izturas pret plānotajām Krievijas raķešu mācībām pie tās krastiem un ir pārliecināta par manevru drošību.

RĪGA, 16. aprīlis – Sputnik. Krievijas Jūras militārā flote rezervējusi gaisa telpu Latvijas ekskluzīvajā ekonomiskajā zonā Baltijas jūrā laika periodā no 17. līdz 19. aprīlim, lai veiktu raķešu šaušanas treniņu.

Ракетный крейсер Северного флота Маршал Устинов отразил авиационный удар условного противника в Баренцевом море - Sputnik Latvija
Video
Kreiseris "Maršal Ustinov" mācībās atvairījis iznīcinātāju uzbrukumu

Pēc Aizsardzības ministrijas Militāri-sabiedrisko attiecību departamenta direktora Kaspara Galkina sacītā, Nacionālie bruņotie spēki (NBS) šajos datumos strādās ikdienas režīmā un novēros Krievijas raķešu manevrus, vēsta Mixnews.lv.

Novērošanai plānots izmantot kuģus un radarus.

Galkins nevarēja atbildēt uz jautājumu, kādas raķetes tiks izmantotas šaušanā, paskaidrojot, ka nav tādu noteikumu, kuri liktu Krievijai atklāt šo informāciju.

Tāpat viņš nepastāstīja, vai Latvija varēs notriekt raķeti, ja tā nejauši novirzīsies no kursa. Galkins uzsvēra, ka šādā gadījumā par manevru drošību atbildīga Krievija, un pauda pārliecību par to, ka no tās puses visas normas tiks ievērotas.

Iepriekš tika ziņots, ka Krievija informēja Latviju par plānotajām mācībām un palūdza Latvijas Civilās aviācijas aģentūru (CAA) šajā laika posmā slēgt gaisa telpu 20 kilometru augstumā šaušanai paredzētajā zonā apmēram 40 kilometru attālumā no Latvijas piekrastes līnijas.

Neredzamās raķetes

Aprīļa sākumā Krievija jau veica mācības Baltijas jūrā. Krievijas Galvenais gaisa satiksmes vadības centrs iepriekš brīdināja Latviju par gaidāmajiem manevriem.

Raķešu trieciens - Sputnik Latvija
Igaunijā mierīgi izturējās pret Krievijas militārajām mācībām Baltijas jūrā

CAA piekrita no 4. līdz 6. aprīlim slēgt Latvijas gaisa telpu 18 kilometru augstumā zonā, kura paredzēta Krievijas raķešu treniņu palaišanām.

Krievijas Aizsardzības ministrija toreiz iedrošināja Latviju, ka Krievijas puse veltīs maksimumu uzmanības drošības pasākumiem mācību raķešu palaišanas laikā Baltijas jūrā.

Saskaņā ar Baltijas jūras flotes preses dienesta paziņojumiem, Krievijas kuģi poligonos, kuri atrodas Baltijas jūras akvatorijā, no 4. līdz 6. aprīlim sarīkoja taktiskās mācības ar kaujas šaušanu. Par to, vai tika veikta šaušana un raķešu palaišana Latvijas ekskluzīvajā ekonomiskajā zonā, Baltijas jūras flotē neprecizēja.

Turklāt, Latvijas NBS ziņoja par to, ka nav piefiksējuši Krievijas JMF izmēģinājumus valsts ekskluzīvajā ekonomiskajā zonā Baltijas jūrā, kaut gan rūpīgi sekoja līdzi situācijai.

Aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis paziņoja, ka nezina skaidri, kādēļ šaušana nenotika, taču pieļauj, ka mācības "bija daļa no komunikācijas stratēģijas".

Ziņu lente
0