Vēsas naktis un saulainas dienas: sinoptiķi stāsta par nedēļas laikapstākļiem Latvijā

© Sputnik / Dinara NikiforovaВесенняя Рига
Весенняя Рига - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šonedēļ gaidāmi mainīgi laikapstākļi, lielākoties bez nokrišņiem, sola sinoptiķi.

RĪGA, 9. aprīlis – Sputnik. Sāksim ar labo ziņu: pirmdien Rīgā gaiss iesils līdz +22 grādiem. Latvijas piekrastes rajonos būs par dažiem grādiem vēsāks, sola Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi.

Taču jau vakarā situācija mainīsies. Anticiklona ietekme mazināsies – no dienvidrietumiem Latvijā ienāks mākoņu un nokrišņu zona. Pirmdien vakarā, naktī uz otrdienu iespējams īslaicīgs lietus, un pat pērkona negaiss. Atsevišķos rajonos gaidāma migla. Ziemeļvēju nomainīs ziemeļaustrumu vējš, un Latvijā ienāks aukstā gaisa masas.

Visu sekojošo nedēļu, līdz pat piektdienai, naktī gaidāms sals – temperatūra pazemināsies līdz —2 grādiem. Otrdien un trešdien dienā gaiss iesils līdz +7…+12 grādiem, piekrastes rajonos līdz +3…+6 grādiem. Savukārt piektdien būšot par pāris grādiem siltāk. Nokrišņi nav gaidāmi.

Nedēļas beigās saglabāsies sauss laiks: no dienvidiem Latvijā ienāks siltā gaisa masas, un latvieši atkal varēs izbaudīt lieliskus laikapstākļus. Brīvdienās sinoptiķi sola līdz pat +16…+20 grādu siltumu.

Ziņu lente
0