Liepājniece noturēja NATO lidmašīnu troksni par Krievijas raķešu palaišanas radīto skaņu

© LiepājaЛиепая. Побережье
Лиепая. Побережье - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Mīklainais troksnis Liepājā tomēr nebija Krievijas raķešu palaišanas treniņu zalves Baltijas jūrā, kuras pilsētā nav dzirdamas.

RĪGA, 7. aprīlis – Sputnik. Liepājas iedzīvotāja sadzirdēja troksni no jūras un nodomāja, ka tie ir Krievijas raķešu izmēģinājumi, raksta liepajniekiem.lv.

Avīzei Kurzemes Vārds viņa pastāstīja, ka šāvieni bija dzirdami no jūras puses: "Atskanēja aptuveni desmit šāvienu zalve, tad pēc klusuma mirkļa tā atkārtojās vēl un vēl."

Премьер-министр Латвии Марис Кучинскис - Sputnik Latvija
Kučinskis ierosina aizliegt militārās mācības pie citu valstu robežām

Sieviete izteica pieņēmumu, ka vējš atnesis no jūras raķešu mācību skaņas, kuras organizēja Krievijas JMF Baltijas jūrā, apmēram 50 kilometru attālumā no Liepājas.

VUGD Kurzemes reģiona brigādes pārstāve Anete Strazdiņa apgalvoja, ka ugunsdzēsēji un glābēji nav saņēmuši nedz izsaukumus sakarā ar liepājnieces pamanīto troksni, nedz informāciju no iedzīvotājiem. Liepājas ostas kapteiņa dienesta rīcībā nav informācijas par troksni, tāpat tur šaubās, ka Liepājā varēja būt dzirdami šāvieni.

Aizsardzības ministrijas preses dienesta pārstāve Sandra Brāle paskaidroja, ka šis troksnis nav saistīts ar Krievijas JMF mācībām gaisa telpā virs Baltijas jūras.

"Ir notikuši NATO iznīcinātāju plānotie treniņlidojumi, kas notiek regulāri. Treniņlidojumus veica divi "F 16" iznīcinātāji, kas bāzējas Šauļos, Lietuvā. Un tieši pirms pulksten vieniem dienā tie pietuvojās Liepājai," — atzīmēja viņa.

Ziņu lente
0