Politika

Vējonis parakstījis spriedumu latviskai Latvijai

© Sputnik / Sergey MelkonovVējonis
Vējonis - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
2. aprīlis ir traģiska diena par latvisku Latviju saprņojušā diktatora Kārļa Ulmaņa sekotājiem: valsts prezidents Raimonds Vējonis parakstījis spriedumu nacionālistu sapnim par "Latviju latviešiem"; pēc piecpadsmit gadiem Latvijas Republika diezin vai īpaši atšķirsies no Baltkrievijas.

Kamēr Ulmanis grozās kapā, paskaidrosim, kas tad īsti noticis viņa ne īpašu prātīgajiem pielūdzējiem, kuri priecājas par bilingvālo skolu pāreju uz mācībām latviešu valodā. Lūk, kas noticis: tagad visas skolas Latvijā ir vienādas, bilingvālo vairs nav, tas ir, vecākiem ir vienalga, kādā skolā sūtīt bērnus. Tātad bērni ies skolā, kas atrodas tuvāk mājām.

Tātad nākamgad latviešu skolas gaida krievvalodīgo skolēnu pieplūdums. Skaidrs, ka labāk sūtīt bērnus tieši latviešu skolās, jo tur pedagogi vismaz noteikti pārvalda valsts valodu un negadās tā, ka pedagogs sev svešā valodā māca bērnus, kuriem šī valoda tāpat nav dzimtā.

Jau pēc dažiem gadiem tagadējās latviešu skolās Rīgā pat trešā daļa skolēnu būs krievvalodīgie. Un tā tālāk. Starpbrīžos mācības būs bilinvgālas.

Akcija krievu skolu aizsardzībai - Sputnik Latvija
Rīgā notiks "Sadusmoto vecāku gājiens"

Tad vēl arī skolu romāni. Arī tie ir aktuāli, jo skolēni Latvijā 12. klasi absolvē 18-19 gadu vecumā, kad jau ļauts veidot ģimeni! Uzminiet, kam sirdi dāvās mazliet flegmatiskās latviešu meitenes? Kā zināms, pretstati sader, tātad laime smaidīs kaismīgākajiem krievu puišiem. Savukārt valdzinošie latviešu jaunieši noteikti iepatiksies daudzām krievu klasesbiedrenēm. Lai nu kā, jaukto laulību skaits pēc skolas beigām noteikti dominēs.

Krievi ļoti labi apgūs latviešu valodu, un vairs nebūs iespēju noraidīt viņu vēlmi sākt darbu tajā pašā Latvijas Ārlietu ministrijā, kas pašlaik atrodas gandrīz vienīgi latviešu rokās. Krievu tautības diplomāti Latvijā patlaban ir uz vienas rokas pirkstiem saskaitāmi.

Skaidrs, ka pēc skolas krievi centīsies iesaistīties politikā, balotēties Saeimā. Galu galā krievu deputātu skaits no dažādām partijām var sasniegt pat pusi parlamenta.

Kāpēc tad Vējonis parakstīja latviskai Latvijai nāvējošos izglītības likumu grozījumus? Atklāsim noslēpumu: prezidenta dzimtā ir krievu, nevis latviešu valoda. Tajā viņam bērnībā Puškina pasakas lasīja viņa māte.

Vai tā būtu sazvērestība pret Latviju? Vai vienkārši prezidents saprot, kā tiek audzināti bērni jauktajās ģimenēs?

Lai nu būtu, kā būdams, drīz vien Latvija mainīsies, tā vairāk līdzināsies kaimiņu Baltkrievijai. Šajā gadījumā prātā ataust Bulgakova varonis — Volands, kurš darīja labu, darīdams ļaunu. 

Ziņu lente
0