Latvija dāvā patvērumu tikai katram ceturtajam bēglim

© REUTERS / Ina FassbenderBēgļi
Bēgļi - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aizvadītajā gadā ar lūgumu piešķirt patvērumu Latvijā vērsies lielākais skaits ārvalstnieku pēdējo gadu laikā.

RĪGA, 3. aprīlis — Sputnik. Divdesmit gadu laikā Latvija piešķīrusi patvērumu 671 cilvēkam, kuri vērsušies ar atbilstošu lūgumu, vēsta rus.lsm.lv.

157 ārvalstniekiem piešķirts bēgļa statuss, 514 cilvēkiem — alternatīvs statuss.

Pēc Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes rīcībā esošās informācijas, 1998. gadā patvērumu lūguši 2513 ārvalstnieki, pērn lūgumus iesnieguši 395 cilvēki.

Krievijas vēstniecība Latvijā - Sputnik Latvija
Trakāk nekā Snoudens: vācu izlūka ģimene vajāta visā Eiropā

Patvēruma meklētāju pārvietošanas programmas ietvaros Latvija uzņēmusi 380 cilvēkus no 531 patvēruma meklētāja, ko paredzēja ES kvota, taču lielākā daļa no viņiem — 313 cilvēki — pārcēlušies uz dzīvi Zviedrijā un Vācijā.

2017. gada septembra nogalē formāli beidzās pirmās programmas termiņš, kuras ietvaros bija paredzēts izmitināt ES valstīs 160 tūkstošus nelegālo migrantu no Itālijas un Grieķijas pēc kvotu principa. Divu gadu laikā Briselei izdevies izmitināt tikai 29 tūkstošus migrantu.

Eiropas Komisija ierosinājusi jaunu shēmu, kas ļaus divu gadu laikā izmitināt ES valstīs vismaz 50 tūkstošus bēgļu no Turcijas, Jordānijas, Libānas, Lībijas, Ēģiptes, Nigērijas, Sudānas, Čadas un Etiopijas, taču oktobra vidū Latvijas premjerministrs Māris Kučinskis, tiekoties ar EK prezidentu Žanu Klodu Junkeru, informēja, ka Baltijas valsts nevarēs pieņemt lielāku skaitu bēgļu.

Ziņu lente
0