Politika

Rīgā notiks "Sadusmoto vecāku gājiens"

© Sputnik / Sergey MelkonovAkcija krievu skolu aizsardzībai
Akcija krievu skolu aizsardzībai - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iepriekš gājiena dalībnieki vēlējās lūgt prezidentu neizsludināt izglītības likumu grozījumus, taču tagad plānota pilsoniskās nepakļaušanās akcija.

RĪGA, 3. aprīlis — Sputnik. Pēc Latvijas prezidenta Raimonda Vējoņa lēmuma izsludināt likumu par skolu pāreju uz mācībām latviešu valodā 4. aprīlī Rīgā notiks "Sadusmoto vecāku gājiens".

Par to informāciju savā lapā Facebook sniedza viens no Krievu skolu aizsardzības štāba līderiem Aleksandrs Gapoņenko.

"Cīņa par krievu bērnu tiesībām pastāvēt Latvijas tiesiskajā laukā ir noslēgusies. Štābs pieņēmis lēmumu sākt pilsoniskās nepakļaušanās akcijas. 4. aprīlī notiks "Sadusmoto vecāku gājiens". Tas sāksies pie Pulvertorņa un dosies Prezidenta pils virzienā. Pasākums sāksies pl. 17.00," — uzrakstīja Gapoņenko.

Prezidents Raimonds Vējonis - Sputnik Latvija
Ierosināts impīčments: Vējonim pārmet gļēvumu Izglītības likuma jautājumā

Sākotnēji bija plānots, ka akcijas dalībnieki 4. aprīlī vērsīsies pie valsts prezidenta ar lūgumu neizsludināt izglītības likumu grozījumus, taču likumu par skolu pārvešanu uz mācībām latviešu valodā prezidents parakstīja pirmdien, svētku dienā pirms brauciena uz ASV.

Vējonis apgalvoja, ka mācības vidusskolā latviešu valodā nodošinās vienlīdzīgas tiesības visiem skolēniem saņemt kvalitatīvu izglītību un sakārtot savu dzīvi Latvijā, lai saņemtu šajā valstī augstāko izglītību un sāktu darbu. Prezidents uzskata, ka tas veidos saliedētāku sabiedrību un nostiprinās valsti.

Vējonis atzīmēja, ka bērniem saglabāta iespēja apgūt dzimtajā valodā priekšmetus, kas saistīti ar mazākumtautību identititāti un kultūru. Turklāt liela daļa priekšmetu pamatskolā un sākumskolā tikšot mācīti dzimtajā valodā.

Ziņu lente
0