Ostapenko neizdevās uzvarēt finālā Maiami

© AP Photo / Lynne SladkyLatvijas tenisiste Jeļena Ostapenko un amerikāniete Sloana Stīvensa
Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko un amerikāniete Sloana Stīvensa - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko nav spējusi gūt uzvaru fināla sacensībās vienā no prestižākajiem turnīriem WTA Premier – Miami Open.

RĪGA, 2. aprīlis — Sputnik. Sestdien, 31. martā, turnīra Miami Open fināla mačā tikās Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko un amerikāniete Sloana Stīvensa.

Tas bija divu pagājušās sezonas negaidīto lietu mačs: Ostapenko toreiz sensacionāli uzvarēja Roland Garros, savukārt Stīvensa kļuva par cita turnīra Grand Slam — US Open uzvarētāju.

Pēc šīm skaļajām uzvarām tenisistēm neklājās tik labi, taču augstās vietas reitingā viņas turēja. Pirmās tikšanās laikā aci pret aci, sestdien, Ostapenko bija piektā raķete pasaulē, Stīvensa — 12. raķete. Un tomēr eksperti šajā duelī deva priekšroku amerikānietei, kura spēlējusi praktiski mājās (pati Sloana dzimusi Floridā), un stabilāk.

​Mača debijā tenisistes apmainījās ar breikiem vienu aiz otra. Turklāt pretinieces demonstrēja lieliskus sitienus. Ostapenko neaizmirsa par savu firmas bekhendu.

​Savukārt Stīvensa ar iemīļoto slaisu noslēdza uz nulles sesto geimu.

​Latvijas tenisiste ilgi dzenāja Stīvensu no viena korta stūra uz otru, uz ko amerikāniete atbildēja ar lielisku aizsardzību. dažkārt Jeļenai izdevās caursists šo aizsardzību, taču biežāk viņa kļūdījās.

Lai nezaudētu starta setu, 12. geimā Ostapenko bija nepieciešams breiks, un viņai izdevās to izdarīt. Pašās geima beigās šeit palīdzēja arī pati Stīvensa, kura pēkšņi pieļāva dubulto kļūdu — 6:6.

Diemžēl, taibreikā Jeļena neparādīja savu spēli. Precīzāk pat būtu pateikt, ka Sloana ar savu atbildes spēli lika viņai kļūdīties, un kārtējā kļūda noveda pie amerikānietes uzvaras visā setā — 7:6 (7-5)/

Otrās partijas sākumā Ostapenko neizmantoja divkāršo breikpointu, pēc tam palaida vēl vienu, taču ar ceturto mēģinājumu tomēr ieguva punktu — 1:0.

​Diemžēl, šis uzvarētais geims kļuva par mača pēdējo 20 gadus vecajai Latvijas tenisistei. Amerikāniete turpināja ļoti labi aizsargāties un pakāpeniski sāka palielināt savu pārsvaru.

Tālāk Stīvensu jau nebija iespējams apturēt. Viņa patiešām noķēra savu spēli un rīkojās kortā ļoti skaisti.

Beigu beigās Sloana uzlika fināla punktu septītajā geimā, uzvarot to ar nulli pēc kārtējās Jeļenas kļūdas — 6:1.

​Tenisistes finālā iekļāvās pusotrā stundā. 25 gadus vecā Stīvensa pa šo laiku padeva vienu reizi uz izlidošanu, divreiz kļūdījās padevē un īstenoja 7 breikpointus no 8. Ostapenko neizdarīja nevienu eisu, palaida 5 divkāršos breikus un izpildīja 5.

Tas ir sestais Sloanas Stīvensas tituls karjerā, un jaunajā reitingā nākamnedēļ viņa pirmo reizi karjeras laikā iekļūs WTA reitinga TOP 10 (precīzāk 9. vietā). Jeļena Ostapenko Maiami nopelnīja 650 reitinga punktus un 654 tūkstošus dolāru.

Miami Open 2018. Fināls

Sloana Stīvensa (ASV) — Jeļena Ostapenko (Latvija) 7:6 (7-5), 6:1

44 no 64 = 69% Pirmās padeves trāpījums 33 no 64 = 52%

25 no 44 = 57% Pirmās padeves uzvara 13 no 33 = 39%

11 no 20 = 55% Otrās padeves uzvara 14 no 31 = 45%

1 Eisi 0

2 Dubultās kļūdas 5

37 no 64 = 58% Punkti, kuri iegūti pieņemšanā 28 no 64 = 44%

7 no 8 = 88% Breikpointu īstenošana 5 no 8 = 63%

73 Visi izcīnītie punkti 55

Ilgums — 1 stunda 32 minūtes.

31. marts. Maiami. Tenisa centra Krendonas Parks stadions (segums — hard).

Ziņu lente
0