Arhibīskaps Vanags novēlēja Latvijai vērtēt un cienīt cilvēktiesības

© ©Latvijas Universitātes Preses centrsEvaņģēliski luteriskās baznīcas arhibīskaps Jānis Vanags
Evaņģēliski luteriskās baznīcas arhibīskaps Jānis Vanags - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lieldienu dievkalpojumā svētdien Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas arhibīskaps Jānis Vanags atgādināja par eiropeiskās Latvijas pamatvērtībām.

RĪGA, 2. aprīlis — Sputnik. Evaņģēliski luteriskās baznīcas arhibīskaps Jānis Vanags svētdienas Lieldienu dievkalpojumā atgādināja draudzei, ka eiropeiskās Latvijas pamats ir Kristus augšāmcelšanās brīnums, vēsta Grani.lv.

Garīdznieks uzsvēra, ka neapstrīdams sabiedrības attiecību pamats ir kristīgā ētika, kur galvenā vērtība ir cilvēks ar viņa tiesībām un brīvībām.

Ситуация с беженцами - Sputnik Latvija
Saeima neratificēs Stambulas konvenciju

"Mēs esam pieraduši dzīvot eiropeiskā Latvijā. Mums liekas pats par sevi saprotams no kristietības pasmeltais uzskats, ka cilvēks ir vērtība, kas jāciena, ka viņa tiesības ir jāciena un brīvība jāaizsargā. Kristīgā ētika, kas izteikta desmit baušļos, liekas neapstrīdams pamats attiecībām sabiedrībā," paziņoja arhibīskaps.

Tāpat arhibīskaps atzīmēja, ka pastāv tādi spēki, kuri vēlētos atbrīvot dzīvi uz Zemes no visa kristīgā, un, lai saglabātu sabiedrības pamatu, ir jāapzinās, ka dzīves sākums ir augšāmcelšanās.

"Taču, ja pamēģināsim, tad atklāsim, ka dzīve eiropeiskā un latviskā Latvijā līdzi ar pašu mūsu esību ir sakņota augšāmcelšanās notikumā. Tādēļ, sveicinot cits citu ar Lieldienu sveicienu "Kristus ir augšāmcēlies", lūgsim un strādāsim, lai mūsu dzīvē, zemē un tautā viņš patiešām būtu dzīvs un celtu augšup Latviju," uzsvēra Vanags.

Lieldienas ir senākie un visgalvenākie kristiešu svētki, kuri noteikti par godu Jēzus Kristus augšāmcelšanās. Latvijā Lieldienas svin gan pēc luterāņu, gan pēc pareizticīgo kalendāra, taču tikai luterāņu Lieldienas tiek uzskatītas par valsts svētkiem.

Ziņu lente
0