Pabriks nevēlas, lai krievu raķetes sabojātu latviešiem Lieldienas

CC0 / pxhere / Raķešu mācības
Raķešu mācības - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eirodeputāts Artis Pabriks apsveica Latvijas iedzīvotājus ar Lieldienām un neaizmirsa izteikt dzēlienu sakarā ar "krievu mācībām".

RĪGA, 1. aprīlis — Sputnik. Eiroparlamenta deputāts no Latvijas Artis Pabriks aicina nebaidīties no "krievu mācībām", ar to domājot Krievijas aprīlī paziņotos raķešu palaišanas treniņus, kuriem jānotiek Latvijas brīvajā ekonomikas zonā Baltijas jūrā. Eirodeputāts deva mājienu, ka Latvijas karavīriem svētku dienās būšot daudz darba, vēsta Baltnews.lv.

Pabriks apsveica Latvijas karavīrus un zemessargus ar svētkiem, novēlēja viņiem labi pavadīt brīvdienas un pavadīt vairāk laika ar tuviniekiem un radiniekiem, neskatoties uz pienākumiem, kurus viņiem nāksies pildīt šajās dienās.

Savā Twitter mikroblogā eirodeputāts norādīja uz to, ka Latvijas iedzīvotājiem ir jāsaglabā modrība, lai nedotu krieviem iespēju izbojāt Lieldienas.

"Nebaidīsimies no krievu mil. mācībām. Vērosim, būsim modri un pārliecināti par sevi, savu valsti un savu brīvību. Neļausim izbojāt L-dienas," teikts Pabrika paziņojumā.

Trenējieties savās mājās

Tāpat Eirodeputāts atzīmēja, ka Krievijas raķešu mācību dēļ atsevišķām valstīm nāksies uz kādu laiku izmainīt jūras un gaisa satiksmes ceļus, kā dēļ tās varētu ciest ekonomiskus zaudējumus, kurus nav zināms kurš pēc tam kompensēs. Pabriks piebilda, ka Krievija nebūt nav tā mazākā valsts pasaulē un varētu atrast vietu manevriem savā teritorijā.

​Par šo tematu piektdien, 30. martā, izteicās bijušais Latvijas Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Raimonds Graube. Viņš nosauca Krievijas nolūkus veikt raķešu mācības par "draudu signālu" un "plātīšanos", atzīmējot, ka Krievijas Federācijai arī bez Latvijas brīvās ekonomiskās zonas ir pietiekami daudz vietas, lai rīkotu šāda veida treniņus.

Беспилотный летательный аппарат НАТО RQ-4 Global Hawk - Sputnik Latvija
Vērienīgu militāro mācību gaidās Latvija iepērk bezpilota lidaparātus

Iepriekš ziņots, ka Krievijas Vienotās gaisa satiksmes organizēšanas sistēmas galvenais centrs iepriekš informēja Latviju par gaidāmajiem raķešu palaišanas treniņiem virs Latvijas ekskluzīvās ekonomiskās zonas Baltijas jūrā, kuri notiks no 4. līdz 6. aprīlim.

Atbildes kārtā Latvija izsaukusi Krievijas militāro atašeju Latvijā Andreju Lobovu un pieprasījusi viņam detalizētu informāciju par plānoto darbību Latvijas ekskluzīvajā ekonomiskajā zonā, kā arī par to, kā tiks nodrošināta drošība.

Savukārt Latvijas Civilās aviācijas aģentūra (CAA), atbildot uz Krievijas lūgumu, piekritusi slēgt aprīļa sākumā Latvijas gaisa telpu 18 kilometru augstumā zonā, kura paredzēta Krievijas raķešu palaišanas treniņiem.    

Ziņu lente
0