Ostapenko kļuvusi par Maiami WTA turnīra finālisti

© REUTERS / Geoff Burke-USA TODAY SportsТеннисистка Елена Остапенко
Теннисистка Елена Остапенко - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Miami Open pusfinālā Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko divos setos apspēlēja amerikānieti Danielu Kolinsu.

RĪGA, 31. marts – Sputnik. Divdesmit gadus vecā Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko uzvarējusi WTA Premier turnīra pusfinālā Maiami un kļuvusi par jaunāko Miami Open finālisti kopš 2009. gada. 

Latviete, kura pirms turnīra sākuma ieņēma piekto vietu pasaules reitingā, pusfinālā tikās ar korta saimnieci Danielu Kolinsu (WTA, 93). Neskatoties uz vietu reitinga simtnieka beigās, Kolinsa paspējusi daudzus pārsteigt Maiami turnīrā, apspēlējot tādas titulētas tautietes kā Koko Vandevegi (WTA, 16) un Vinusu Viljamsu (WTA, 8). Ar Ostapenko viņa iepriekš nav spēlējusi.

Теннисистка Елена Остапенко на церемонии награждения и жеребьевке итогового турнира WTA в Сингапуре - Sputnik Latvija
Latvijas pasts izdevis pastmarku par godu Ostapenko

Mačs ilga 1 stundu un 39 minūtes. Pa šo laiku Jeļena izpildīja 3 eisus un 4 breikus, četrreiz izdarot dubulto kļūdu padeves laikā. Daniela divas reizes padeva ar izlidošanu un īstenoja 2 breikpointus, pieļaujot vienu dubulto.

Miami Open finālā Ostapenko uzspēlēs vēl ar vienu amerikānieti – 12. pasaules raķeti Sloanu Stīvensu. Pēc mača Jeļena paziņoja, ka ir ļoti laimīga par iekļūšanu finālā.

"Mačā ar Danielu centos pieturēties pie sava spēles plāna un iekšēji biju mierīga. Es daudz strādāju ar savu psiholoģiju, un tas palīdz. Sloana ir lieliska tenisiste. Es pacentīšos vienkārši iziet kortā un izbaudīt spēli," — apsolīja Jeļena.

Ostapenko kļuvusi par jaunāko Miami Open finālisti kopš 2009. gada. Šobrīd Ostapenko ir 20 gadi un 297 dienas, pirms deviņiem gadiem baltkrieviete Viktorija Azarenko iekļuva izšķirošajā turnīra raundā 19 gadu un 237 dienu vecumā.

Ziņu lente
0