Gaidām plus 20: sinoptiķi pastāstīja, kad Latvijā varētu atnākt siltums

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jau nākamās nedēļas beigās Latvijas iedzīvotāji varēs sajust īstā pavasara atnākšanu – gaidāms līdz pat +20 grādu siltums, liecina prognozes.

RĪGA, 31. marts – Sputnik, Jeļena Kirillova. Nepriecējošā laika prognoze Lieldienām ar sniegu un lietu, izskatās, varētu tikt kompensēta ar siltuma iestāšanos, ko varētu sagaidīt jau nākamās nedēļas vidū.

Ar dažām variācijām, taču praktiski visas prognozes rāda, ka Lieldienas Latvijā tiks aizvadītas ar lielu nokrišņu daudzumu: dažviet tas būs lietus, citviet sniegs. Toties jau nākamās nedēļas vidū un beigās gaidāms +10 grādu siltums, un daži sola pat +20 grādus, raksta latviešu sinoptiķis Jānis Trallis.

Pēc viņa sacītā, esošā ECMWF sistēmas prognoze rāda, ka 5. aprīlī Latvijā termometra stabiņš varētu pacelties līdz +18 grādu atzīmei, savukārt 7. aprīlī vēl par pāris grādiem augstāk.

Taču pagaidām nekas neliecina par to, ka pavasaris steigtos uz Latviju – aiz loga krīt sniegs. Lielākā valsts daļa ir noklāta ar nelielu sniega kārtu no 1 līdz 5 centimetriem.

Spēcīgākā snigšana vēl ir priekšā – tā gaidāma pirmdien, vēsta sinoptiķi. Lieldienu brīvdienās gaisa temperatūra Latvijā naktī varētu būt līdz —1…-6 grādiem, savukārt dienā līdz +1…+7 grādiem.

Pēc brīvdienām temperatūra sāks pakāpeniski celties. Tikai viens fakts aptumšo labas ziņas– sinoptiķi uzskata, ka šis siltuma vilnis būs īslaicīgs.

Speciālisti pagaidām neņemas prognozēt, cik ilgi Latvijā noturēsies siltums, un neizslēdz, ka pēc tam valstī atkal iestāsies aukstums. Taču pastāv cerība, ka —10 grādu sals šopavasar mūs vairs nepārsteigs.

Ziņu lente
0