Zādzības no privātmājām Pierīgā: policija aiztur sērijveida kramplauzi

© Depositphotos / Anneke SchramПродажа украшений. Архивное фото
Продажа украшений. Архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valsts policijas darbinieki aizturējuši zagli, uz kura rēķina ir vesela zādzību sērija no privātmājām Pierīgā.

RĪGA, 30. marts – Sputnik. Saskaņā ar policijas provizoriskiem datiem, vīrietis pastrādājis astoņas zādzības no privātmājām Pierīgā, un vienu zādzības mēģinājumu. Daļu nozagto lietu kārtības sargiem izdevies konfiscēt uzsāktā kriminālprocesa ietvaros.

Ļaunprātis tika aizturēts 22. martā. Tas ir iepriekš sodīts 1980. gadā dzimis vīrietis. Izmeklēšanas laikā noskaidrojies, ka aizdomās turamais laika posmā no 2016. gada līdz 2018. gada martam pastrādājis vismaz trīs zādzības no privātmājām un vienu zādzības mēģinājumu.

Noziedznieks iekļuva mājās naktīs vai vēlu vakarā. Viņš izvēlējās laiku, kad saimnieki bija izbraukuši. Vīrietis iznesa no mājām vērtīgus juvelierizstrādājumus, pulksteņus, naudu, kā arī nelielas, taču vērtīgas elektroniskas iekārtas. Daļu no šīm mantām policistiem izdevies atklāt, taču šobrīd izmeklēšana strādā, lai atgūtu arī pārējo.

Policija - Sputnik Latvija
Pierīgā uzliesmo zādzības no privātmājām: zagļus nebiedē suņi un signalizācija

Attiecībā pret aizturēto uzsākti astoņi kriminālprocesi sakarā ar zādzības faktiem. Gadījumā, ja tiesa pierādīs viņa vainu, vīrietim varētu draudēt līdz pieciem gadiem cietumsoda. Šobrīd aizturētais ir apcietināts. Taču policijas darbinieki sakarā ar Lieldienu svētkiem atgādina, lai privātmāju un dzīvokļu īpašnieki, dodoties pie radiniekiem vai draugiem, parūpējas par savas dzīvesvietas drošību.

Kārtības sargi iesaka palūgt kaimiņus pieskatīt dzīvesvietu, kā arī veikt citus iespējamus pasākumus sava īpašuma drošībai. Var atstāt vienā no istabām ieslēgtu gaismu, radot ilūziju, ka mājās kāds atrodas, savukārt privātmāju īpašniekiem tāpat iesaka aizdomāties par labu pagalma apgaismojumu. Nebūs lieka arī signalizācijas, novērošanas kameru, kā arī droša seifa uzstādīšana vērtīgo lietu uzglabāšanai.

Aizdomīgu cilvēku pamanīšanas gadījumā, kuri novēro privātmājas, ieteikts nekavējoties vērsties policijā pa tālruni 110.

Atgādināsim, ka šoziem Rīgas reģionā tika piefiksēts zādzību no privātmājām skaita uzliesmojums. Zagļus nebiedēja nedz suņi, nedz signalizācija – nozagt visas vērtīgās lietas viņi paspēja vēl pirms policijas ierašanās.

Ziņu lente
0