Latvijas prezidents paskaidroja, kāpēc vilcinājās apsveikt Putinu

© Latvijas Valsts prezidenta kancelejaПрезидент Латвии Раймондс Вейонис
Президент Латвии Раймондс Вейонис - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas prezidents Raimonds Vējonis televīzijas ēterā paskaidroja, kāpēc vilcinājās apsveikt Vladimiru Putinu Krievijas ar pārvēlēšanu prezidenta amatā.

RĪGA, 30. marts – Sputnik. Latvijas prezidents Raimonds Vējonis Latvijas Televīzijas raidījuma "Rīta panorāma" ēterā paskaidroja, kāpēc vilcinājās apsveikt Vladimiru Putinu ar pārvēlēšanu Krievijas prezidenta amatā.

Pēc Vējoņa sacītā, viņam nebija šaubu par to, sūtīt apsveikumu vai nē, taču viņš nevēlējās to darīt uzreiz pēc vēlēšanu rezultātu pasludināšanas, gaidot starptautisko novērotāju vērtējumu. Sakarā ar Lietuvas prezidentes Daļas Gribauskaites lēmumu neapsveikt Putinu Vējonis paziņoja, ka katra valsts patstāvīgi pieņem lēmumu un ka viņš ciena šo lēmumu.

Президент РФ Владимир Путин, 28 ноября 2017 - Sputnik Latvija
Latvijas bijušais ģenerālkonsuls par Putinu: godīgs un Paula dziesmu prata padziedāt

Tāpat Vējonis pievērsa uzmanību tam, ka Igaunijas prezidente pirmā no Baltijas valstīm apsveica Putinu, taču uzsvēra, ka tās nav sacensības, kas pirmais vai pēdējais apsveiks.

Atgādināsim, ka Latvijas prezidents Raimonds Vējonis ieturēja trīs dienu pauzi pirms apsveikt Vladimiru Putinu ar uzvaru prezidenta vēlēšanās. Šāda vilcināšanās daļai sabiedrības izraisīja neapmierinātību un pat izsmiešanu.

Piemēram, sabiedrisko attiecību nozares eksperts Mārcis Bendiks nosauca Vējoni par "lupatu".

"Viņš ir lupata. Putina uzvara vēlēšanās varēja pārsteigt tikai oligofrēnu. Dažu mēnešu laikā varēja apdomāt visus apsveikšanas variantus. Taču Vējonis nevis domāja, bet gan nolēma pagaidīt, sak, paskatīsimies, ko iesāks citas valstis," — paudis Bendiks.

Eiroparlamenta deputāts no Latvijas Artis Pabriks ("Vienotība") paziņoja, ka Vējonim vajadzēja apsveikt Putinu – nav jādomā, bet gan jārīkojas saskaņā ar diplomātisko praksi.

Latvijas žurnāliste un publiciste Elita Veidemane, komentējot Vējoņa apsveikumu, paziņoja, ka Latvijas prezidents rīkojies par spīti daudzu citu politiķu piemēram.

Krievijas prezidenta vēlēšanas notika 18. martā. Vēlētāju aktivitāte pēc 99,83% iecirkņu komisiju protokolu apstrādāšanas sastādījusi vairāk nekā 67%. Esošais valsts vadītājs Vladimirs Putins uzvar ar ievērojamu izrāvienu no pārējiem kandidātiem, iegūstot 76,67% balsu pēc 99,75% iecirkņu komisiju protokolu apstrādāšanas.

Ziņu lente
0