Rīga sniegs atbalstu Kemerovas ugunsgrēka upuru ģimenes 50 tūkstošu eiro apmērā

© Sputnik / Sergey MelkonovЖители Латвии третий день несут цветы и свечи к посольству России
Жители Латвии третий день несут цветы и свечи к посольству России - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas domes deputāti ierosinājuši sniegt finansiālo palīdzību ģimenēm, kuru piederīgie gājuši bojā tirdzniecības centrā Kemerovā.

RĪGA, 29. marts — Sputnik. Vairāki Rīgas domes deputāti ierosinājuši sniegt palīdzību ģimenēm, kuru piederīgie gājuši bojā tirdzniecības centra "Zimnaja višņa" ugunsgrēkā Kemerovā. Šis jautājums tiks izskatīts šodien Finanšu komitejas sēdē, informēja Rīgas mērs Nils Ušakovs.

"Rīga sniegs atbalstu 50 000 eiro apmērā ģimenēm, kas zaudēja tuviniekus briesmīgajā traģēdijā Kemerovas pilsētā. Ar šādu iniciatīvu nākuši klajā daudzi Rīgas domes deputāti, jau rīt šis lēmums tiks skatīts Finanšu komitejas sēdē," – mērs vakar paziņoja savā lapā Facebook.

Vakar Rīgas domes sēde sākās ar klusuma brīdi briesmīgās traģēdijas upuru piemiņai.

Līdzjūtību pauda arī Latvijas prezidents Raimonds Vējonis un ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

Daudzi Latvijas politiķi un valsts iedzīvotāji pauda līdzjūtību sēru grāmatā Krievijas vēstniecībā. Uz Krievijas vēstniecību nes ziedus, sveces un rotaļlietas.

Ugunsgrēks četrstāvu tirdzniecības centrā "Zimnaja višņa" Kemerovā izcēlās 25. martā. Tas uzliesmoja augšstāvā, kur atradās kinozāles un bērnu rotaļu zonas ar atrakcijām. Ugunsgrēkā gāja bojā 64 cilvēki, tostarp 41 bērns. Krievijā tika izsludinātas vispārējas sēras.

Акции в память о погибших при пожаре в ТЦ Зимняя вишня - Sputnik Latvija
Viedoklis
Traģēdiju kāre: ko mums iemācījusi Kemerova

Ugunsgrēks tirdzniecības centrā Kemerovā ir viens no lielākajiem 100 gadu laikā līdz ar ugunsgrēkiem Samaras iekšlietu pārvaldē (1999. gads, 57 upuri), veco ļaužu pansionātā Kamiševskas staņicā Krasnodaras novadā (2007. gads, 63 upuri) un klubā "Hromaja lošadj" Permā (2009. gads, 153 upuri).

Krievijas Izmeklēšanas komitejas priekšsēdētājs Aleksandrs Bastrikins paziņoja, ka tiek izvērtētas divas galvenās ugunsgrēka cēloņa versijas

Pirmkārt, tiek izmeklēti ugunsdrošības sistēmas bojājumi, bet otru versiju, pēc viņa vārdiem, izvirzījušas pie kriminālatbildības sauktās amatpersonas un speciālisti. "Viņi apgalvo, ka esot iespējama pašaizdegšanās ar atklātas uguns starpniecību. Mūsu rezultāti liecina, ka versija ir maz ticama," – teica Bastrikins.

Apsūdzības izvirzītas piecām personām. To vidū ir tirdzniecības centra "Zimnaja višņa" pārvaldniece Nadežda Sudenoka, AS "Kemerovas konditorejas kombināts" – nodegušā TC īpašnieka – tehniskais direktors Georgijs Soboļevs, TC "Zimnaja višņa" atbildīgais par ugunsdzēsības signalizācijas montāžu un ekspluatāciju Aleksandrs Ņikitins, kompānijas "Sistemnij integrator" vadītājs Igors Poloziņenko (šis uzņēmums izstrādāja un uzstādīja ugunsdrošības sistēmu tirdzniecības centrā), kā arī Sergejs Antjušins, apsardzes uzņēmuma darbinieks, kurš atslēdza apziņošanas sistēmu ugunsgrēka brīdī. Viņi ir arestēti uz diviem mēnešiem.

Ziņu lente
0