Sinoptiķi pastāstīja par laikapstākļiem Latvijā brīvdienās

© Sputnik / Виктор ТолочкоМокрый снег
Мокрый снег - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Meteoroloģiskais pavasaris Latvijas lielākajā teritorijā vēl nav iestājies, sūrojas sinoptiķi, taču brīvdienas būšot diezgan siltas.

RĪGA, 23. marts – Sputnik, Jeļena Kirillova. Izskatās, ka līdz Lieldienām pavasaris neatnāks līdz Latvijai, drīzāk otrādi – gaidāms sals un sniegs.

Taču tuvākajās dienās laikapstākļus Latvijā noteiks augstā spiediena zona, tādēļ ievērojami nokrišņi brīvdienās nav gaidāmi. Nedēļas beigās kļūs nedaudz siltāk (kaut gan naktī uz sestdienu vietām temperatūra varētu pazemināties līdz —10 grādiem), un gaidāmi nelieli nokrišņi, raksta sinoptiķis Jānis Trallis.

"Šīs nedēļas nogalē kļūs nedaudz siltāks (lai gan naktī uz sestdienu gaisa temperatūra vietām var noslīdēt zem —10°) un nav gaidāmi lieli nokrišņi. Vairums prognožu nākamajai nedēļai rāda krietni aukstāku laiku, bet lielas variācijas par cikloniem un nokrišņiem."

Gaisa temperatūra sestdien un svētdien: —3…-10 grādi naktī, +3…+8 dienā.

Savukārt nākamnedēļ mūs atkal sagaida aukstums, kurš sasniegs savu galīgo minimumu brīvdienās. Visaukstākā solās būt nakts uz sestdienu, kad termometra stabiņš pazemināsies līdz —7…-10. Taču dienā joprojām saglabāsies samērā silts laiks: +2…+8 grādi.

Nākamās nedēļas sākumā un vidū tāpat gaidām lietus, sniegs un slapjš sniegs. Atsevišķos rajonos prognozes rāda stipru snigšanu, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Prognoze Lieldienu brīvdienām pagaidām paliek bez būtiskām izmaiņām – nokrišņi nebūšot ļoti intensīvi, taču snigšanas iespēja ir augsta. Un siltums, diemžēl, arī nav gaidāms.

Ziņu lente
0