Drošības policija gatavojas kiberuzbrukumiem pirms Saeimas vēlēšanām

© Sputnik / Владимир Трефилов / Pāriet pie mediju bankasVīruss-šantāžists
Vīruss-šantāžists - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pirms rudenī paredzētajām Saeimas vēlēšanām informācijas sistēmas Latvijā tiks sagatavotas ārvalstu kiberuzbrukumu atvairīšanai.

RĪGA, 19. marts — Sputnik. Drošības policija (DP) brīdinājusi par kiberuzbrukumu risku pirms gaidāmajām Saeimas vēlēšanām, vēsta telekanāla LTV pārraide De facto. Par to pastāstīja DP priekšnieka vietnieks Ints Ulmanis.

Viņš pauda, ka liels risks ir sensitīvo datu nonākšana ārzemju specdienestu rokās: "Tas ir liels apdraudējums, jo dati var tikt izmantoti visdažādākos nolūkos, varbūt ne rīt, bet pienāks parocīgs laiks un specdienesti, kas to nozog, var izmantot."

Новая глава комиссии сейма по нацбезопасности Инесе Либиня-Эгнере - Sputnik Latvija
Politika
Lībiņa-Egnere: Kremlis var ietekmēt Saeimas vēlēšanu gaitu

Ulmanis norādīja, ka saņemta informācija no partnerdienestiem, un Latvijai jābūt drošai, ka informācijas sistēmas sagatavotas kiberuzbrukumu atvairīšanai.

Drošības policija gan norādīja, ka pagaidām nekas neliecina par iejaukšanos vēlēšanās Latvijā.

Arī Latvijas Ārlietu ministrija apstiprināja LTV, ka diplomāti gatavojoties cīņai ar likumpārkāpējiem sociālajos tīklos.

Ziemeļatlantijas līguma organizācijas izcilības centra stratēģiskās komunikācijas jautājumos direktors Jānis Sārts iepriekš pastāstīja, ka hakeriem neizdosies ietekmēt balsu skaitīšanu Saeimas vēlēšanu laikā Latvijā, jo elektroniskās balsošanas sistēma valstī vēl joprojām nav ieviesta.

Ziņu lente
0