Olimpietis Puķītis atteicies no Latvijas sportiskās pilsonības

© Sputnik / Владимир Песня / Pāriet pie mediju bankasШорт-трек. Чемпионат Европы. Второй день
Шорт-трек. Чемпионат Европы. Второй день - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Roberto Puķītis paziņojis, ka pieņēmis smagu lēmumu. Domājams, tagad sportists īsajās distancēs aizstāvēs Itālijas godu.

RĪGA, 13. marts – Sputnik. Divu Olimpisko spēļu dalībnieks slēpotājs Roberto Puķītis paziņojis, ka vairs nepārstāvēs Latviju starptautiskajās sacensībās.

"Esmu pieņēmis smagu lēmumu. Informēju, ka sacensības 1000 metru distancē (2018. gada Eiropas čempionātā – red.) man bija pēdējās zem Latvijas karoga. Paldies Latvijai par visu. Priekšā jauni izaicinājumi," – uzrakstīja Puķītis savā lapā Facebook.

Mediji ziņo, ka Puķītis atteicis uzstāties par Latviju pēc konflikta ar Latvijas Olimpiskās komitejas vadītāju Aldoni Vrubļevski un Latvijas izlases treneri šorttrekā Evitu Krievāni. Sportists netika iekļauts stafetes komandā Eiropas čempionātā Drēzdenē, kur izcīnīja bronzas medaļu 1000 metru distancē.

Slēpotājs pastāstīja, ka viena no valstīm, ar kuras karogu viņš piedalīsies sacensībās, iespējams, būs Itālija. Puķītis piebilda, ka galīgo lēmumu pieņems aprīlī, taču viedokli vairs nemainīs. 23 gadus vecais sportists dzimis Ventspilī. Viņš jau paspējis piedalīties divās ziemas Olimpiādēs – 2014. gadā Sočos un 2018. gadā Phjončhanā. Dienvidkorejā viņš divas reizes ieņēma 11. vietu – 1000 metru un 1500 metru distancēs.

Ziņu lente
0