Waffen SS diena Latvijā: "vēsturiskais taisnīgums" joprojām nav atjaunots

© Sputnik / Oksana DzadanLeģionāru dienas pasākumi Rīgā
Leģionāru dienas pasākumi Rīgā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nacionālās apvienības partneri koalīcijā bīstas par sabiedrisko nosodījumu un tikai diskutē par oficiāliem valsts svētkiem 16. martā.

RĪGA, 11. marts — Sputnik. Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!" — TB/LNNK ierosinājums pasludināt 16. martu par oficiālo Latvijas karavīru piemiņas dienu vēl nav radis sapratni Saeimā, ziņo Mixnews.lv.

Iepriekš Nacionālā apvienība ierosināja 16. martu pasludināt par Latvijas karavīru piemiņas oficiālo dienu un svētku dienu Latvijā. Latvijas karavīru piemiņas diena — 16. marts jau tika iekļauts piemiņas dienu sarakstā 1998. gadā, taču 2000. gadā, kad Latvija gatavojās iestāties ES un NATO tika nolemts piemiņas dienu atzīmēt tikai 11. novembrī.

Мероприятия Дня легионеров в Риге 16 марта 2017 года - Sputnik Latvija
Viedoklis
"Nacistiem neklanīsimies". Veterāni – par Hitlera līdzskrējēju glorifikāciju

Partijas līderis Raivis Dzintars ierosināja tādējādi likvidēt vēsturisko netaisnību un pasludināja, ka nevajagot kaunēties godināt valsts brīvības cīnītājus. Nacionālās apvienības partneri koalīcijā nesteidz pasludināt 16. martu par valsts svētkiem.

Piemēram, Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis norādīja, ka Nacionālā bloka ierosinājumam vajadzētu pieiet ļoti piesardzīgi. Pēc viņa domām, jautājums par 16. martu nav joks, un ir nopietni jāizvērtē, kā pret tamlīdzīgu Latvijas valdības soli reaģēs vispasaules sabiedrība.

Tomēr Brigmanis nesniedza viennozīmīgu atbildi jautājumā par Waffen SS leģionāru dienas legalizēšanu, — viņš atzīmēja, ka par šo tēmu vēl gaidāmas debates.

Arī "Vienotības" frakcijas vadītājs Hosams Abu Meri norādīja, ka 16. marta jautājums ir "jutīgs" un paziņoja, ka Nacionālās apvienības ierosinājums vēl tiks apspriests valdes un frakcijas sēdē.

Ziņu lente
0