Politika

Lembergs par Facebook bloķēšanu Latvijā: tās ir pilnīgas muļķības!

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Pāriet pie mediju bankasFacebook
Facebook - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ventspils mērs Aivars Lembergs neieteica Latvijas varasiestādēm veikt pasākumus interneta un sociālo tīklu kontrolei gaidāmo parlamenta vēlēšanu periodā.

RĪGA, 10. marts — Sputnik. Ventspils mērs Aivars Lembergs savā preses konferencē skarbi kritizēja Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja nodomu cīnīties ar politisko reklāmu, bloķējot sociālos tīklus Latvijā, raksta Rus.db.lv.

Iepriekš Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Jēkabs Straume pastāstīja, ka partiju priekšvēlēšanu kampaņu efektīvai regulēšanai Latvijā, iespējams, tikšot bloķēts Facebook.

Vēlēšanas Latvijā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Jurkāns: Latvijā balso par draņķiem, lai tik neatnāktu krievi

Lembergs salīdzināja politisko aģitāciju ar jebkādu citu, piemēram izmantojot minerālūdens pudeli uz galda.

"Kāpēc šo ūdeni var reklamēt sociālajā tīklā, bet politiķus — ne?— vaicāja Lembergs. — Kāda starpība? Es uzskatu, ka vispār jāatceļ jebkādas politiskas aģitācijas, propagandas un mārketinga aizliegumi. Tas taču ir nepieļaujami demokrātiskā valstī."

Lembergs pauda viedokli, ka cīņā ar politisko aģitāciju vajadzīgs liels administratīvais aparāts, ņemot vērā to, ka internets attīstās milzīgā ātrumā un kontrolēt to nav iespējams.

"Tas bija iespējams laikos, kad mums bija četras oficiālās avīzes un divi telekanāli, — secināja mērs. — Taču tagad mēģināt kontrolēt internetu — tās taču ir pilnīgas muļķības!"

Ziņu lente
0