Skandāls Latvijas basketbolā: Jučmanis sūdzas KNAB par šantāžu

© Sputnik / Александр Вильф / Pāriet pie mediju bankasBasketbols
Basketbols - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bijušais Latvijas izlašu direktors Māris Jučmanis paziņojis, ka Latvijas Basketbola savienības vadība vēlas viņu piespiest "dalīties" ar saņemto personīgo prēmiju.

RĪGA, 10. marts — Sputnik, Vladislavs Fedotovs. Bijušais Latvijas izlašu direktors Māris Jučmanis apsūdz Latvijas Basketbola savienības (LBS) vadību ar tās ģenerālsekretāru Edgaru Šnepu priekšgalā par šantāžu. Viņš vērsies Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (LNAB).

Pagājušā gada nogalē Jučmanis saņēma valsts piešķirto prēmiju 5524,79 eiro apmērā "par izciliem sasniegumiem sportā". Prēmija viņam tika piešķirta par valstsvienības izcīnīto 2017. gada Eiropas čempionu titulu strītbolā (3x3). Šis sporta veids tiks pirmo reizi iekļauts arī 2020. gada Tokijas olimpisko spēļu programmā.

Eiro - Sputnik Latvija
Zatlers: Latvijā arī naudas čemodāna nodošana nav kukuļošana

Vai prēmija Jučmanim, kurš ar valsts izlasēm strādāja kopš 2010. gada, pienācās vai ne, ir atsevišķs jautājums, taču tagad bijušais Latvijas izlašu direktors apgalvo, ka viņu atklāti šantažē, piemēram, Edgars Šmeps. Jučmanis paskaidroja, ka savienības ģenerāldirektors viņam paziņojis, ka prēmija jāziedo LBS, un piedāvāja viņam atstāt tikai 3% no summas (165 eiro).

Pēc atteikšanās atdot prēmiju bijušais izlašu direktors saņēmis LBS vēstuli, kurā pieprasīts skaidrojums par izlasēm piešķirto līdzekļu pārtēriņu 53,5 tūkstošu eiro apmērā. Pretējā gadījumā basketbola savienība piedzīs minētos līdzekļus tiesā. Jučmanis uzskata, ka viņu šantažē, un vērsies KNAB.

Edgars Šneps apgalvo, ka neviens nepretendē uz Jučmaņa prēmiju, vienkārši viņš pēc aiziešanas no amata (kopš pērnā gada rudens Jučmanis atrodas pērna kopšanas atvaļinājumā — red.) nepilda finansiālās saistības.

Taču  Šnepa vārdi radījuši LBS valdes locekļa Edgara Jaunupa izbrīnu.

"Vairākkārt esam skatījuši pagājušā gada budžeta izpildi. Nevienu brīdi nav ziņots par kādiem pārtēriņiem, kur nu vēl tik lielas summas apjomā. Nevienu reizi nav bijusi kāda pretenzija, ka izdevumi pārsniegtu plānu vai būtu ārpus paredzēta budžeta," — viņš komentēja informāciju un savā lapā Twitter piezīmēja: "Budžeta izpilde tiek skatīta 4xgadā. Nevienu reizi neizpilde nav fiksēta no finanšu direktora un ģenerālsekretāra puses. Vakar vakarā pirmo reizi Šnepa kungs sms veidā mūs informēja par šādu faktu." 

Ziņu lente
0