"Paēdušai Latvijai" palīdzēs trūkumcietējiem: "Rimi" labdarības akcija

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pārtikas banka "Paēdušai Latvijai" visos Rīgas hipermārketos Rimi un lielākajos reģionālajos tīkla veikalos veic labdarības akciju.

RĪGA, 9. marts — Sputnik. Piektdien, 9. martā, no plkst. 11:00 līdz 21:00 veikalos Rimi Rīgā un lielākajās Latvijas pilsētās jau piekto reizi norisināsies pārtikas bankas labdarības akcija "Paēdušai Latvijai", vēsta Baltic Course.

Pārtikas banku "Paēdušai Latvijai" 2014. gadā izveidoja labdarības portāls Ziedot.lv sadarbībā ar reģionālajām labdarības organizācijām, Latvijas Samariešu apvienību, reklāmas aģentūru DDB un sabiedrisko attiecību aģentūru Nords Porter Novelli.

Akcijas laikā visiem iedzīvotājiem piedāvā līdzās saviem ikdienas pirkumiem iegādāties arī papildus produktus, tādējādi savācot pārtikas paku, lai palīdzētu ģimenēm ar bērniem, veciem cilvēkiem, cilvēkiem ar invaliditāti un zemu ienākumu līmeni.

"Aicinot savus pircējus piedalīties akcijā, mēs vēlamies iedrošināt tos, kas labprāt palīdzētu, bet ikdienas skrējienā neatrod laiku vai iespēju. Līdz šim akcijas laikā sniegtā saziedotais ir palīdzējusi aptuveni 4000 trūkumā nonākušām ģimenēm. Prieks, ka šogad tā startēs ar vēl lielāku vērienu un pirmo reizi norisināsies pilnīgi visos Rimi hipermārketos Rīgā, kā arī lielākajos Rimi veikalos reģionos," saka Rimi Latvia sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Dace Preisa.

​Pārtikas pakā rekomendēts likt produktus ar lielu derīguma termiņu, piemēram, miežu putraimus, mannu, auzu pārslas, makaronus, miltus, augu eļļu, gaļas un zivju konservus, cukuru, rīsus, margarīnu, zivju buljonu vai zirņus, kā arī saldumus ar lielu derīguma termiņu.

Āboli - Sputnik Latvija
The Local: Vācijā izcēlies strīds par migrantiem paredzētiem vecajiem pārtikas produktiem

"Palīdzēt — tas ir vieglāk, nekā palīdzību lūgt. Divreiz gadā ikviens Latvijas iedzīvotājs var tieši iesaistīties palīdzības sniegšanā, līdzās saviem ikdienas pirkumiem, piepildot pārtikas paku. Lai gan tā šķiet tik maza palīdzības deva, tā noteikti ļoti iepriecinās kādu trūkumā nonākušo, kurš dažādu apstākļu dēļ ir sastapies ar grūtu situāciju, taču birokrātisku šķēršļu dēļ nespēj saņemt sociālo palīdzību," saka "Paēdušai Latvijai" vadītāja Agita Karaukle.

Līdz ar pārtikas paku vākšanu pārtikas banka sniedz dažāda veida palīdzību ģimenēm, kurām tā nepieciešama — tiek organizēti izklaides un izglītojoši pasākumi.    

Ziņu lente
0