Rimšēvičs lūdz atļaut viņam izbraukt no valsts

© Sputnik / Oksana DzadanLatvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs
Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ilmārs Rimšēvičs lūdz atcelt iepriekš pret viņu piemēroto ierobežojumu izbraukšanai ārpus valsts robežām.

RĪGA, 8. marts — Sputnik. Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs vērsies Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) ar lūgumu atļaut viņam izbraukt no valsts, raksta mixnews.lv.

Pēc advokāta Saulveža Vārpiņa sacītā, Latvijas Bankas prezidentam nepieciešams izbraukt no valsts, lai piedalītos Eiropas Centrālās bankas (ECB) padomes sēdēs.

Pagaidām nekāda KNAB reakcija nav sekojusi, tādēļ šodien Rimšēvičs netiek uz ECB padomes sēdi. Taču Rimšēviča aizstāvība grasās panākt atļauju, jo sēdes notiek regulāri.

Центральный европейский банк - Sputnik Latvija
Latvija zaudēja balsstiesības Eiropas Centrālajā bankā

20. februārī KNAB aizliedza korupcijā aizdomās turamajam Latvijas Bankas prezidentam Ilmāram Rimšēvičam lēmuma pieņemšanas, kontroles un uzraudzības funkciju izpildīšanu Latvijas Bankā, kā arī atstāt valsts robežas.

Aizdomās turamā advokāti uzskata, ka piedalīšanās ECB sēdēs nevar tikt uzskatīta par Latvijas Bankas prezidenta amata ieņemšanas aizlieguma pārkāpumu.

"Ja viņš nebalso par Latvijas jautājumiem, tad viņš šādu ierobežojumu nepārkāpj. Mūsu viedoklis ir tāds, ka Rimšēvičs ECB darbojas kā augsti kvalificēta persona, nevis tikai un vienīgi kā LB prezidents. Mēs uzskatām, ka Latvija nevar ierobežot ECB padomes locekļa pilnvaru izpildi," pateica Vārpiņš.

Šobrīd Latvijas Bankas prezidenta pienākumus pilda Rimšēviča vietniece Zoja Razmusa, viņa arī pārstāvēs Latvijas Banku šodienas ECB sēdē, taču nevarēs piedalīties balsojumā.

Saskaņā ar ECB reglamentu, ja kāds no padomes locekļiem kaut kāda iemesla dēļ nevar piedalīties balsošanā ilgāk par mēnesi, viņš drīkst norīkot savu vietnieku, kurš kļūs par pilntiesīgu ECB padomes locekli.

Ziņu lente
0