Paziņots ASV Finanšu ministrijas pārstāvju vizītes datums Latvijā

© Sputnik / Игорь Зарембо / Pāriet pie mediju bankasВ хранилище коммерческого банка
В хранилище коммерческого банка - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Paredzēta tikšanās ar Latvijas kolēģiem, Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK), kā arī ar Latvijas Komercbanku asociācijas pārstāvjiem.

RĪGA, 6. marts – Sputnik. ASV Finanšu ministrijas finanšu noziegumu apkarošanas struktūras FinCEN pārstāvju vizīte Latvijā gaidāma trešdien, 7. martā, tajā pašā dienā gaidāma tikšanās ar Latvijas Finanšu ministrijas darbiniekiem, paziņoja finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola.

Дана Рейзниеце-Озола - Sputnik Latvija
Reizniece-Ozola sveic ABLV lēmumu par pašlikvidāciju

Kā raksta Mixnews.lv, Finanšu ministrija vēlas apspriest ar FinCEN jautājumus, kas attiecas uz ziņojumu par Latvijas finanšu sektoru un ABLV Bank, informēt amerikāņu kolēģus par paveikto darbu un ieplānotajām politiskajām iniciatīvām.

"Ceru, ka sarunas būs praktiskas un apspriedīsim arī tālākās sadarbības jautājumus," — paziņoja Reizniece-Ozola.

Tajā pašā dienā tāpat ir paredzēta FinCEN un Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK), kā arī Latvijas Komercbanku asociācijas pārstāvju tikšanās.

Kā tika ziņots, februāra vidū FinCEN paziņoja, ka plāno ieviest sankcijas attiecībā pret ABLV Bank par naudas atmazgāšanas shēmu īstenošanu par labu Ziemeļkorejas kodolprogrammai un nelegālām rīcībām Azerbaidžānā, Krievijā un Ukrainā. Banka noraidīja visas apsūdzības un grasās panākt to apstrīdēšanu.

Ārkārtas akcionāru sanāksmē 26. februārī ABLV Bank pieņēma lēmumu par pašlikvidāciju. 3. martā sākās garantēto atlīdzību izmaksas bankas klientiem.

Ziņu lente
0