Policija un kontrolieri pārbaudīs maršrutus uz Liepāju un Daugavpili

© Sputnik / Сергей Мелконов / Pāriet pie mediju bankasДевушка на остановке городского транспорта в Риге
Девушка на остановке городского транспорта в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Autotransporta direkcija iesaka cīnīties ar nelegālajiem pārvadātājiem ar policijas pārbaudēm un kontroles braucieniem.

RĪGA, 5. marts — Sputnik. Ēnu ekonomika sabiedriskā transporta nozarē ik gadu rada divu līdz trīs miljonu eiro lielus zaudējumus, teica Autotransporta direkcijas (ATD) valdes priekšsēdētājs Kristiāns Godiņš, vēsta avīze Dienas Bizness.

Godiņš informēja, ka problēma joprojām ir milzīga, tāpēc ATD iecerējusi ciešāk sadarboties ar Valsts ieņēmumu dienestu (VID), pašvaldībām un Valsts policiju, lai kopīgiem spēkiem cīnītos ar nelegālajiem pārvadātājiem.

Sabiedriskais transports - Sputnik Latvija
Latgalē varētu slēgt apmēram 40 autobusu maršrutus

Valsts iestādēm būtu jādara viss iespējamais, lai šo pārvadātāju pakalpojumus padarītu nepievilcīgus. Godiņš uzskata, ka to būtu iespējams panākt, pateicoties regulāram nelegālo pārvadātāju policijas pārbaudēm uz ceļiem.

Vēl kāds variants varētu būt kontrolpirkumu veikšana. Tamlīdzīga pārbaužu sistēma darbojas taksometru pakalpojumu jomā. Iepriekš vēstīts, ka VID un Rīgas pašvaldības policijas darbinieki veica 48 kontroles braucienus taksometrā un konstatēja 81 pārkāpumu. Izplatītākie to vidū ir kases čeka neizsniegšana un izslēgts skaitītājs. Pie tam 14 gadījumos skaitītāji taksometros neatbilda normatīvo aktu prasībām.

VID informēja, ka daudzi vadītāji strādājuši nelegāli, pasažieru meklējumiem izmantojot kopīgo braucienu mobilo lietotni vai interneta platformu. Autovadītājiem nebija licences, darba attiecību vai saimnieciskās darbības reģistrācijas apliecības.

Ziņu lente
0