Gasparjans: Kadirovs Latvijā nostādīts vienā rindā ar bērziem un lāčiem

© SputnikВедущий радио Sputnik Армен Гаспарян
Ведущий радио Sputnik Армен Гаспарян - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Par to, kā Krievijas VDK, terors un prezidents Vladimirs Putins neļauj Latvijai pelnīt naudu un kāpēc Čečenijas Republikas vadītājs Ramzans Kadirovs atbildējis uz viņa iekļaušanu Latvijas "Magņitska sarakstā", pastāstīja politologs Armens Gasparjans.

RĪGA, 4. marts — Sputnik. Iepriekš Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs pavēstīja, ka aizliedzis iebraukšanu valstī 49 ārvalstniekiem saskaņā ar tā saucamo Magņitska sarakstu. Starp citām amatpersonām sarakstā iekļauts arī Čečenijas Republikas vadītājs Ramzans Kadirovs.

Глава Чеченской Республики Рамзан Кадыров - Sputnik Latvija
Politika
Ramzans Kadirovs: dienu un nakti sapņoju par braucienu uz Rīgu

Uzzinājis par Latvijas valdības lēmumu, Kadirovs uzrakstīja ironisku vēsti savā lapā Telegram, kurā interesējās, kā gan viņam tomēr aizlavīties garām posteņiem un nokļūt Latvijā, jo par to viņš esot sapņojis visu savu mūžu.

Jauno ziņu ironiski komentēja arī politologs un žurnālists Armens Gasparjans. Savā tuvāko ārvalstu un Baltijas valstu notikumu iknedēļas apskatā radio Sputnik Gasparjans ieteica Latvijas valdībai nenodarboties ar sīkumiem un beidzot iekļaut "Magņitska sarakstā" visus Krievijas iedzīvotājus.

"Daudz papīra nevajadzēs – lai vienā rindiņā ieraksta, ka sarakstā iekļauj visus Krievijas iedzīvotājus, plus Piedņestru, Abhāziju, Armēniju, Kirgīziju un Dienvidosetiju – visus, ko mēdz dēvēt par vatņikiem un kolorādiem. Laiks pielikt punktu šajā stāstā, jo nu vairs nav smieklīgi. Turklāt esmu sašutis, kāpēc "Magņitska sarakstā" nav balto lāču un Krievijas balto bērzu, kāpēc viņi nesastāda kompāniju Ramzanam Kadirovam," – piezīmēja politologs.

Gasparjans pastāstīja arī pats par savu pieredzi, ko guvis, kad radusies nepieciešamība ierasties Latvijā persona non grata statusā. Tad viņš izplānojis visas savas darbības, pat sarunu ar robežsargiem, un tomēr iebraucis valstī, taču ne ar vārdu nav ieminējies par to, ka lasīs tur lekciju.

Viņš pastāstījis, ka brauc uz Latviju uz kāzām, uzrādījis biļeti atpakaļceļam un ticis palaists pāri robežai. Politologs painteresējās, vai tik Latvijas varasiestādes tāpat nav iztēlojušās Kadirova mēģinājumu iebraukt valstī.

"Tāpēc mani vienkārši pārsteidz tas, ka Latvija pieņem "Magņitska sarakstu". Un vienlaikus ik nedēļu Latvijas iedzīvotāji aicina mani ierasties valstī. Es labprāt atbrauktu un tiktos ar saviem klausītājiem, taču nevaru to izdarīt, būdams persona non grata. Tātad rodas jautājums, kam tie visi saraksti vajadzīgi. Lai lieku reizi parādītu savu nesamierināmo attieksmi pret Krieviju? To jau mēs visi tāpat esam sen sapratuši," – pastāstīja Gasparjans.

Eiropas Parlaments - Sputnik Latvija
Gasparjans: Eiropas Parlaments nesamaksās Latvijai par "Magņitska sarakstu"

Viņš uzsvēra, ka, iekļaujot Kadirovu sarakstā starp personām, kam aizliegta iebraukšana valstī, Latvija vienkārši atdarināja Ameriku, lai neatpaliktu un nodemonstrētu identisku viedokli.

"Bet pēc tam? Kāds tam ir gala rezultāts? Kadirovs pajokoja par to un aizmirsa. Toties Latvijā tas ir vesels valsts sistēmas modelis," – uzsvēra politologs.

Pēc viņa vārdiem, patlaban viņu pašu uztrauc tikai tas, ka nav iespējams savlaicīgi saņemt jaunu literatūru no Latvijas.

"Es piedāvāju vienai izdevniecībai pelnīt naudu, piegādājot grāmatas Krievijā, un man atbildēja, ka baidoties, jo Krievijā ir VDK un Putins," – paziņoja politologs.

Ziņu lente
0