Latviešu nacionālisti plāno gājienu un sanāksmi Rīgā

CC BY-SA 3.0 / Bundesarchiv / Lettland; Appell der SS-Legion (cropped image)Парад латышских легионеров в честь дня основания Латвийской республики Рига 18 ноября 1943 года
Парад латышских легионеров в честь дня основания Латвийской республики Рига 18 ноября 1943 года - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas leģionāru piemiņas dienā 16. martā divas nacionālistiskas organizācijas ieplānojušas sarīkot Rīgā gājienu un sanāksmi, citus pieteikumus Rīgas dome nav saņēmusi.

RĪGA, 26. februāris – Sputnik. Saskaņā ar Rīgas domes pārstāves Airas Šmeldes informāciju, pagaidām tikai divas organizācijas iesniegušas pieteikumus pasākumu rīkošanai Rīgā par godu Latvijas leģionāru piemiņas dienai, vēsta Baltnews.lv.

Шествие легионеров Ваффен СС и их сторонников в Риге - Sputnik Latvija
16. marts – vienas dienas tribīne

Nacionālistiskā anti padomju organizācija Daugavas Vanagi plāno sarīkot Latvijas galvaspilsētā gājienu, savukārt biedrība "Nacionālo karavīru atbalstam" – sanāksmi. Zināms, ka Daugavas Vanagu gājienā grasās piedalīties ap simts cilvēkiem. Gājiens sāksies plkst. 11:00 pie Svētā Jāņa baznīcas, un beigsies pie Brīvības pieminekļa.

Tāpat pie Brīvības pieminekļa ieplānota biedrības "Nacionālo karavīru atbalstam" sanāksme, tā ilgs no pulksten septiņiem rītā līdz plkst. 13.00. Sanāksmē plāno piedalīties 20 cilvēki. Šmelde atzīmēja, ka šos abus pieteikumus Rīgas dome vēl neesot izskatījusi. Pieteikumi no citām organizācijām pagaidām nav saņemti.

Pērn vairākas organizācijas, kuras vēlējās sarīkot Rīgā 16. marta pasākumus, vienlaikus iesniedza pieteikumus Rīgas domei jau 9. februārī. Tostarp bija gan Daugavas Vanagi, gan biedrība "Nacionālo karavīru atbalstam", kā arī Latvijas Antinacistiskā komiteja un vēl viena privātpersona – Kristaps Kašs.

Rusofobijas svētki

Rakstnieks un publicists Armens Gasparjans. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Viedoklis
Armens Gasparjans: grūti pretoties totālai vēstures falsifikācijai

Iepriekš politologs un žurnālists Armens Gasparjans radio Sputnik NVS un Baltijas valstu iknedēļas notikumu apskatā paziņoja, ka rusofobijas dambis Latvijā plīsīs tieši 16. martā. Pēc viņa domām, Latvija svinēs šo dienu ar maksimālu patosu, jo valsts varas iestādes uzskata, ka tādējādi spēs ietekmēt vēlētāju noskaņojumu pirms gaidāmajām Krievijas prezidenta vēlēšanām.

Tāpat Gasparjans iepriekš nosauca Leģionāru dienā Rīgā rīkotos pasākumus par briesmīgu zaimošanu un pauda sašutumu par to, ka Eiropas Savienībā cenšas noklusēt nacisma popularizēšanas problēmu Latvijā. Turklāt Gasparjans atzīmēja, ka valstī notikusi jēdzienu maiņa, jo patiesībā latviešu leģionāri negāja cīnīties par Latvijas neatkarību, kā viņiem gribētos domāt, bet gan par Trešo reihu.

Ziņu lente
0