Ušakovs un Kaimiņš nokļuvuši VID uzmanības lokā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas mērs Nils Ušakovs un Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš saņēmuši Valsts ieņēmumu dienesta sodus par nepatiesu un nesavlaicīgu deklarāciju aizpildīšanu.

RĪGA, 23. februāris — Sputnik. Valsts ieņēmumu dienests (VID) piespriedis sodu Rīgas mēram Nilam Ušakovam par nepilnīgas informācijas sniegšanu par saviem ienākumiem un nekustamajiem īpašumiem deklarācijā par atskaites periodu, vēsta Mixnews.lv.

Ušakovs bijis spiests samaksāt naudas sodu 150 eiro apmērā par savu neuzmanību vai apzināto nevēlēšanos pareizi aizpildīt deklarāciju.

Temīda - taisnās tiesas dieviete - Sputnik Latvija
Koļegovas deklarācijas lieta nodota prokuratūrai

Tāpat kļuvis zināms, ka Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš samaksājis 25 eiro par to, ka nav norādījis savā deklarācijā informāciju par parādiem un veiktajiem darījumiem. Savukārt Finanšu ministrijas bijušais darbinieks Vladimirs Vaškevičs pat saņēmis sodu 350 eiro apmērā par to, ka nav iesniedzis informāciju par ienākumiem noteiktajā laikā.

Saskaņā ar Latvijas VID datiem, 2018. gadā spēkā jau stājušies vairāk nekā 20 dienesta lēmumi par soda piespriešanu amatpersonām.

Ātrums un deklarācijas

Aizvadītajā gadā parlamenta rudens sesijas laikā vien pie administratīvas atbildības tika saukti 10 deputāti, bet viens deputāts izcēlies jaunā gada sākumā — tas bija Ingmārs Līdaka, kurš balsošanas laikā Saeimā nospieda gan savējo, gan cita politiķa pogu.

Jāpiebilst, ka 2017. gada rudenī lielākais pārkāpumus skaits bijis Kaimiņam, kurš ne tikai pārsniedzis ātrumu pie automašīnas stūres, bet arī amatpersonas deklarācijā par 2016. gadu nav norādījis aizņēmumu 13 tūkstošu eiro apmērā.

Здание Службы государственных доходов - Sputnik Latvija
VID pastāstīs par to, kā jūs ietekmēs nodokļu reforma

Sods par ātruma pārsniegšanu pērn piespriests arī Jeļenai Lazarevai, Aivaram Meijam, Andrim Morozovam, Edgaram Putram, Saskaņas centra valdes loceklim Jānim Urbanovičam un parlamentārajam sekretāram Jānim Trupovniekam.

Deputāts Imants Parādnieks sodīts par pases pazaudēšanu, bet deputāts Askolds Kļaviņš un Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas priekšsēdētājs Vitālijs Orlovs saņēmuši sodu par viņu privātajos īpašumos nenopļautu zāli.

2016. gadā Latvijas Saeima pieņēma Satversmes grozījumus, kuri paredz parlamenta deputātu atteikšanos no imunitātes administratīvu kārtības pārkāpumu gadījumā.

Ziņu lente
0