Anomāls aukstums no Krievijas virzās uz Latviju

© Sputnik / Алексей Мальгавко / Pāriet pie mediju bankasTermometrs
Termometrs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas sinoptiķi prognozē, ka nākamnedēļ termometra stabiņš nolaidīsies zemāk par trīsdesmit grādiem: visvairāk to izjutīs Vidzemē un Latgalē.

RĪGA, 21. februāris — Sputnik. Pēc sinoptiķu prognozēm, šīs nedēļas otrā pusē Latvijā būs vēl aukstāk, nekā tās sākumā, taču stiprāki sali ir gaidāmi nākamnedēļ, ziņo Mixnews.lv.

Meteo.lv savā Twitter vēsta, ka gaisa temperatūra Latvijā naktī jau pazeminājās līdz —21…-22 grādiem.

​Piektdien 23. februārī Latvijā gaidāms sniegs un putenis. Ciklons no jūras nesīs nokrišņus. Snigs diezgan intensīvi, tomēr nedēļas nogalē nokrišņu intensitāte samazināsies. Tikai Rīgas apkaimē un Rīgas piekrastē joprojām būs gaidāma stipra snigšana. Lielākajā Latvijas teritorijā nokrišņi būs ļoti mēreni un spīdēs saule. Dienā termometra stabiņš nolaidīsies līdz —6… —11 grādiem, bet naktī zemāk par —20 grādiem.

Sniegpārsliņas makrouzņēmums - Sputnik Latvija
Sals līdz -25 grādiem: sinoptiķi prognozē laikapstākļus martā

Sinoptiķi brīdina, ka nākamnedēļ sals var sasniegt —32 grādu atzīmi, tomēr tāds aukstums prognozēts galvenokārt naktīs Vidzemē un Latgalē. Stiprs ilgstošs aukstums ieradīsies Latvijā no Krievijas un, iespējams, kļūs par rekordlielu temperatūru februāra beigās un marta sākumā.

Meteorologs Jānis Trallis apstiprināja šo informāciju savā Twitter lapā. Viņš informē, ka nākamnedēļ Latviju sagaida viens no lielākajiem aukstuma viļņiem pēdējās desmitgadēs.

Jau ziņots, ka no 2017. gada 1. oktobra līdz 2018. gada 15. janvārim Latvijā no ķermeņa atdzišanas miruši 35 cilvēki. 12 cilvēku mirstīgas atliekas tika atrastas uz ielas, 6 līķi atrasti telpās. Vēl 17 mirušo atrašanas vietas netika precizētas. Aukstuma upuru vidū bija 26 vīrieši un deviņas sievietes. Lielākā daļa bojāgājušo lietoja alkoholu.    

Ziņu lente
0