Rīgas centrā varētu nobrukt vēl viena ēka

© Sputnik / Sergey MelkonovRīgas centrā varētu nobrukt vēl viena ēka
Rīgas centrā varētu nobrukt vēl viena ēka - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgā, ēka Brīvības ielā tika atzīta par "vidi degradējošu" jau pirms trīs gadiem, taču īpašnieks joprojām nav uzsācis remontdarbus.

RĪGA, 20. februāris — Sputnik. Grūti pateikt, kam Rīgā, Brīvības ielā 88 esošā ēka rada lielākus draudus — garāmgājējiem vai tiem, kas atrodas pirmajā stāvā, vēsta LTV.

"Mitrums iekļuvis zem apdares, sasalst, paplašinās — un, tādējādi, plīst nost fasādes gabali, kuri krīt uz braucamo daļu. Var uzkrist arī kādam uz galvas… Te ir sairusi fasāde, un bail, ka tas ir tieši virs trotuāra. Tādēļ, ja man būtu jāveic izmeklēšana, es viennozīmīgi pateiktu, ka tas ir bīstami — nekavējoties jānovērš," pateica būvdarbu kontrolieris Arvils Pilenieks.

Агенскалнский рынок - Sputnik Latvija
Rīgas dome ieguvusi savā īpašumā Āgenskalna tirgu

"Es domāju, ka šī ēka, pirmām kārtām, ir bīstama tiem, kas atrodas pirmajā stāvā. Ja apskata šo ēku, iespējams, nav tādu elementu, kuri varētu uzreiz nokrist uz trotuāra, taču mēs redzam: ēka ir tukša, logi ir atvērti. Tas nozīmē, ka lietus un sniegs — laikapstākļi ietekmē to, kas notiek ēkā. Mēs nezinām, kādā stāvoklī te ir pārklājumi," pastāstīja Oļegs Burovs, Rīgas domes Īpašuma departamenta pārstāvis.

Pēdējo reizi ēka tika apskatīta 2015. gadā. Toreiz būvinženieri norādīja, ka ar pārklājumiem viss ir kārtībā, tomēr situācija varēja mainīties, un ēka varētu kļūt bīstama, tostarp, pirmā stāva īrniekiem un apmeklētājiem.

"Es vispār brīnos, kā pirmā stāva īrnieki un apmeklētāji nebaidās ieiet tukšā ēkā," atzīmēja Burovs.

Kopš 2015. gada ēka atzīta par "vidi degradējošu", un tā īpašnieks — SIA MJ Development — solīja, ka uzsāks remontu. Taču pagaidām par to nekas neliecina.

"Par šo ēku mēs esam runājuši vairākus gadus… Mēs aprēķinājām palielinātu nodokļu likmi jau pirms vairākiem gadiem, viņi maksā 40 tūkstošus 20 tūkstošu vietā," piebilda Burovs.

Sazināties ar īpašniekiem, kuriem Rīgā pieder vēl divas līdzīgas ēkas, žurnālistiem neizdevās.    

Ziņu lente
0