Šorttrekists Zvejnieks pārdod Olimpiādē uzdāvināto telefonu

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Pāriet pie mediju bankasПосетители фотографируются на фоне олимпийской символики
Посетители фотографируются на фоне олимпийской символики - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kamēr sportisti no Irānas un Ziemeļkorejas pat nevarēja saņemt viņiem paredzētos Samsung telefonus, latviešu šorttrekists nolēmis šķirties no dāvanas vēl līdz Olimpiādes beigām.

RĪGA, 19. februāris – Sputnik. Latviešu šorttrekists Roberts Zvejnieks cenšas pārdot telefonu, ko uzdāvināja sportistam Phjončhanā. "Samsung Note 8 (64gb), individuālais Olimpiskais dizains," — uzrakstīja Zvejnieks Jelgavas preču pārdošanas un pirkšanas grupā Facebook. Tāpat viņš piebilda, ka komplektā ietilpst Samsung baterija un oriģinālais Samsung vāciņš ar olimpisko dizainu. Sportists vēlas saņemt par to tūkstoti eiro.

© Jelgavas sludinājumu dēlis / Roberts ZvejnieksŠorttrekists Zvejnieks pārdod Olimpiādē uzdāvināto telefonu
Шорт-трекист Робертс Звейниекс пытается продать телефон, врученный спортсменам на Олимпиаде - Sputnik Latvija
Šorttrekists Zvejnieks pārdod Olimpiādē uzdāvināto telefonu

"Šis ir individuālais modelis, ko neražo un veikalos iegādāties nevar," — uzrakstīja Zvejnieks. "Atvērts tikai lai aktivizētu. Iegādāties varēs 28. februārī." Zvejnieks ieņēma 15. vietu 1000 metru distancē. Rīt viņš piedalīsies 500 metru skrējienos.

Šādus telefonus 1 100 dolāru vērtībā un Nike sporta tērpus saņēma ap 3 tūkstošiem Olimpiādes dalībnieku Phjončhanā, izņemot 22 sportistus no Ziemeļkorejas un četrus Spēļu dalībniekus no Irānas, jo pret šīm valstīm ieviestas ANO sankcijas, vēsta Business Insider.

Скелетон - Sputnik Latvija
No Latvijas olimpiskās delegācijas sastāva par rupjībām izslēgts dalībnieks

Sākotnēji Samsung kā oficiālais Phjončhanas Olimpiādes sponsors piedāvāja 4 tūkstošus speciāli izstrādātus telefonus visiem sportistiem. Kā aģentūrai Reuters pastāstīja kompānijas pārstāvis, telefoni bija jāizplata Starptautiskajai olimpiskajai komitejai (SOK). Taču viens no Spēļu organizatoriem paziņoja Reuters, ka telefoni varētu pārkāpt ANO sankcijas, kas aizliedz dubulta lietojuma preču pārdošanu.

Samsung pārdod savas preces Irānā, un visas sankcijas pret valsti tika atceltas 2016. gada janvārī, taču daudzas kompānijas vienalga uzvedas piesardzīgi. Pēc situācijas eskalācijas SOK paziņoja, ka piešķirs telefonus visiem sportistiem, tostarp, no Ziemeļkorejas un Irānas.

"Kas attiecas uz Irānu, mēs varam apstiprināt, ka visi Spēļu dalībnieki saņems telefonus. Kas attiecas uz Ziemeļkoreju, visiem dalībniekiem likts nevest tos uz mājām," — paziņoja Spēļu organizatoru komitejas pārstāvis.

Ziņu lente
0