Politika

Startējam kopā: "Vienotība" aicina partijas apvienoties

© Sputnik / Сергей Мелконов / Pāriet pie mediju bankasLatvijas Saeimas ēka
Latvijas Saeimas ēka - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Gaidāmajās Saeimas vēlēšanās "Vienotības" partija varētu piedalīties ar jaunu nosaukumu lielas politiskas apvienības sastāvā.

RĪGA, 18. februāris — Sputnik. "Vienotības" partijas priekšsēdētājs Arvils Ašeradens aicina partijas ar līdzīgām vērtībām Saeimas vēlēšanās startēt kopā, veidojot jaunu politisku apvienību, raksta press.lv.

Ašeradens uzskata, ka "Vienotība" šobrīd, noejot ilgu un atbildīgu ceļa posmu, ir nonākusi punktā, kad lēmumi varētu kļūt noteicoši gan partijai, gan Latvijai.

Krievija - Sputnik Latvija
Satversmes Aizsardzības biroja vadītājs baidās, ka Saeimu izvēlēsies Kremlī

Pēc politiķa domām, pēdējos septiņos gados, kuru laikā "Vienotība" vadījusi valdību, vērojami ne vien sasniegumi, bet arī kļūdas, un šobrīd partija atrodas stagnācijas posmā. Pēc Ašeradena sacītā, atnācis pārmaiņu laiks, kas nepieciešamas, lai atgūtu spēkus un enerģiju.

Šobrīd partijas Latvijā, kuras pārstāv demokrātijas vērtības, ir sadrumstalotas, un "Vienotība" aicina tās kopā startēt vēlēšanās. Ir jādomā par valsti, jāpārvar personīgās ambīcijas, neapmainīt valsti pret sīkumiem, teica Ašeradens.

Sadarbību ar "Vienotību" šodien apstiprina vairākas reģionālās partijas — "Kuldīgas novadam", "Tukumam — pilsētai un novadam", Valmierai un Vidzemei. Šo partiju līderi piedalījās "Vienotības" domes sēdē.

"Vienotības" parlamenta frakcijas priekšsēdētājs Hosams Abu Meri pavēstīja, ka partija gaida arī citus partnerus — reģionālās partijas, citus politiskos spēkus un indivīdus. Sadarbībai ir jābalstās uz kopīgām vērtībām, uzsvēra viņš.

Ziņu lente
0