Taksometru vadītāji Rīgā pārkāpj pārvadājumu noteikumus

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Valsts ieņēmumu dienests un pašvaldības policija pārbaudīja taksometru vadītājus Rīgā. Konstatēti vairāk nekā 80 pārkāpumi, kuru vidū ir pat braukšana bez autovadītāja tiesībām.

RĪGA, 17. februāris — Sputnik. Latvijas Valsts ieņēmumu dienesta (VID) un pašvaldības policijas darbinieki veikuši 48 kontroles braucienus taksometrā, kuru gaitā tika konstatēts 81 pārkāpums, informēja Baltnews.lv.

VID paziņoja, ka plašāk izplatītais pārkāpums ir kases čeka neizsniegšana un izslēgts skaitītājs brauciena laikā. Turklāt 14 gadījumos taksometra skaitītāji neatbilda normatīvajos aktos iekļautajām prasībām.

Dažām automašīnām nebija obligātās apdrošināšanas OCTA polises un spēkā esošas tehniskās apskates. Tika konstatēti arī autovadītāji bez tiesībām.

Такси на рижской набережной - Sputnik Latvija
Taksometru vadītāji rīkos protesta akciju pret skaitītāju obligāto nomaiņu

VID informēja, ka daudzi autovadītāji strādājuši nelegāli, pasažieru meklēšanai izmantojot kopīgo braucienu pakalpojumu mobilo lietotni vai interneta platformu. Autovadītājiem nebija licences, darba attiecību vai saimnieciskās darbības reģistrācijas. VID atzīmēja, ka nebūt ne visi autovadītāji strādājuši bez šiem dokumentiem ar ļaunprātīgu nodomu — daži no viņiem, iespējams, nav reģistrējuši darbību tikai nezināšanas pēc. Tomēr vadītāji, kuri nezinājuši par reģistrāciju, un tie, kuri šo informāciju zinājuši, saņēmuši vienādu sodu. Kontroles gaitā trīs automašīnas pat nosūtītas glabāšanai Valsts nodrošinājuma aģentūrā līdz brīdim, kad tiks izskatīta administratīvā pārkāpuma lieta.

VID Nodokļu kontroles pārvaldes direktore Sandra Kārkliņa-Ādmine pauda uzskatu, ka Latvijā taksometru nozarē izveidojusies kritiska situācija: lielākā daļa autovadītāju vēl joprojām nav nomainījuši skaitītājus, turklāt pat legālie autovadītāji pamanās pārkāpt elementāras likuma un pasažieru drošības prasības.

Problēma pastāv

Iepriekš vēstīts, ka interneta platforma taksometra izsaukšanai Taxify bija gatava pārtraukt darbību Latvijā, jo servisa vadība aplēsa, ka jaunie autopārvadājumu noteikumi, ko bija plānots ieviest valstī, būs pārāk skarbi, un personas, kas vēlas nodarboties ar privātajiem pārvadājumiem, nevarēs apmaksāt visus izdevumus, lai vadītu taksometru saskaņā ar likumu.

Vēlāk Taxify paziņoja, ka Latviju nepametīs, taču asi kritizēja likumu par automašīnu koplietošanu, kurš, pēc uzņēmuma domām, ierobežo privātpersonu iespējas nodarboties ar autopārvadājumiem.

 

Ziņu lente
0