Igauņu uzņēmums izpircis Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīcu

© Skinest RailLokomotīvs
Lokomotīvs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielākais uzņēmums Daugavpilī tagad pilnībā pieder Igaunijas uzņēmumam Skinest Rail un nodarbosies ar "Ukrainas dzelzceļa" lokokmotīvju remontu.

RĪGA, 15. februāris — Sputnik. Igaunijas dzelzceļa koncerns Skinest Rail izpircis visas AS "Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca" minoritāro akcionāru akcijas, un tā daļa uzņēmuma akciju kapitālā sasniegusi 100%, vēsta "Naš gorod".

DLRR ir lielākais uzņēmums Baltijas valstīs, kas veidz dzelzceļu ritošā sastāva kapitālo remontu un modernizāciju. Tas ir arī lielākais uzņēmums Daugavpilī. Nesen Skinest Rail piederēja 49,9% DLRR akciju. Akciju konsolidācijas rezultātā rūpnīca ir pametusi biržu Nasdaq, kur līdz šim kotējās tā akcijas.

Balsošana. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Viedoklis
Sametīsimies lokomotīvei? Vai varbūt uzreiz Saeimai?

Uzņēmuma Skinest Rail valdes loceklis Romāns Zaharovs pastāstīja, ka visu DLRR akciju iegāde ir viens no rūpnīcas un visa koncerna attīstības stratēģijas elementiem, un atzīmēja, ka Skinest Rail bija vienīgais akcionārs, kurš ilgus gadus atbalstīja rūpnīcu, neskatoties uz nepilno akciju paketi, kas atradās tā īpašumā.

Rūpnīca sāks īstenot vērienīgus projektus, un uzņēmums plāno arī turpmāk nodrošināt investīcijas DLRR tālākajā attīstībā. Dažu pēdējo gadu laikā rūpnīca pakāpeniski pārorientējas uz rietumu tirgu. Tāpat rūpnīca plāno palielināt apgrozījumu arī tradicionālajās nozarēs, paplašināt piegāžu ģeogrāfiju un paplašināt savu pakalpojumu spektru.

2016. gada vasarā kļuva zināms par štatu samazināšanu DLRR, un pilsētnieki bažījās par to, ka rūpnīca tiks izpārdota pa daļām un slēgta. 2016. gada nogalē DLRR centās saņemt valsts garantijas kredītlīgumam ar Swedbank, taču likums neparedz tamlīdzīgu atbalstu privātiem uzņēmumiem. Rūpnīcas pārstāvji centās saņemt pilsētas domes pasūtījumu tramvaju piegādei, taču nesekmīgi — tās piedāvājuma cena izrādījās visaugstākā.

Iela Daugavpilī - Sputnik Latvija
Daugavpils pārliecinoši iet pa izmiršanas ceļu

Aizvadītajā nedēļā DLRR saņēma PAS "Ukrainas dzelzceļi" atestātu tiesībām veikt visu tipu lielos remonta darbus lielākajai daļai lokomotīvju sēriju, kas strādā uz 1520 mm sliedēm. Koncerna pārstāvniecības Ukrainā "Skinest Rail UA" direktors Maksims Mišolovka atzīmēja, ka DLRR rīcībā ir visi nepieciešamie resursi, lai sniegtu Ukrainas nacionālajam dzelzceļa pārvadātājam palīdzību ritošā sastāva remonta un modernizācijas darbos. 

Ziņu lente
0