Aizbrauci no Latvijas – maksā par bezmaksas viesabonēšanu

© Andrew Stawarz / Driftin'n'TxtinДевушка с телефоном
Девушка с телефоном - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Citās Eiropas Savienības valstīs dzīvojošajiem Latvijas emigrantiem rēķini par mobilajiem sakariem varētu atgādināt par to, ka viņi ir ciemos, nevis mājās.

RĪGA, 11. februāris – Sputnik. Latvijas Telekomunikāciju asociācijas vadītājs Jānis Lelis atgādina par viesabonēšanas maksu pilsoņiem, kuri ārvalstīs pavada vairāk laika, nekā dzimtenē, vēsta Mixnews.lv.

Iepriekš tika ziņots, ka no 2017. gada spēkā stājušies noteikumi, kuri atceļ viesabonēšanas maksu starp Eiropas Savienības valstīm – zvaniem, īsziņām un mobilajam internetam ES pilsoņiem visās Eiropas Savienības valstīs ir jāmaksā vienādi. Taču jau toreiz tika atzīmēts, ka jaunie noteikumi nav paredzēti pastāvīgai viesabonēšanai – kad klients, kurš dzīvo vienā valstī, kļūst par mobilo sakaru abonentu citā ES valstī, kur ir zemākas pakalpojumu cenas.

Klēpjdators ar Google tīmekļa vietni - Sputnik Latvija
ES piešķirs 120 miljonus eiro Wi-Fi ierīkošanai

Lelis palūdza nejaukt viesabonēšanu un pastāvīgo viesabonēšanu. Pēc viņa sacītā, viesabonēšana paredz, ka 50% laika klients pavada mājās, savukārt 50% ārvalstīs. Taču, ja cilvēks pavada citās ES valstīs vairāk laika, nekā savā, tad viņa rēķins par mobilajiem sakariem varētu ievērojami palielināties.

Neskatoties uz to, Lelis atzīmē, ka šādos gadījumos paredzēts pārrunu process ar operatoru, kurš dos abonentam 15 dienu termiņu, lai paskaidrotu, kādēļ viņš vairāk ir izmantojis abonēšanu ārvalstīs.

Taču neatkarīgi no pārrunu rezultāta, pārmaksa par sarunas minūti nedrīkst sastādīt vairāk par 3,2 centiem, un 1 centu par īsziņu. Lieks interneta gigabaits nedrīkst maksāt vairāk par 6 eiro, kaut gan pērn tā cena sastādīja 7,7 eiro.

Mobilo sakaru operatori gatavojās viesabonēšanas atcelšanai ES divu gadu garumā. Eiroparlamenta prezidents Antonio Tajani nosauca šo lēmumu par "Eiropas veiksmes stāstu".

Ziņu lente
0