Bezmaksas studijas Krievijā: sākta dokumentu pieņemšana

© Sputnik / Алексей Мальгавко / Pāriet pie mediju bankasСтуденты
Студенты - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas vēstniecība Latvijā informējusi par dokumentu pieņemšanu konkursam, kura uzvarētāji varēs studēt augstskolās Krievijā. Uz kvotas vietām var pretendēt gan Latvijas pilsoņi, gan nepilsoņi, kā arī Latvijā dzīvojošie Krievijas pilsoņi.

RĪGA, 8. februāris — Sputnik. Sākta dokumentu pieņemšana bezmaksas izglītībai Krievijā saskaņā ar vidējās, augstākās un papildu profesionālās izglītības programmām 2018./19. mācību gadā, informēja Krievijas vēstniecība Latvijā.

Konkursu organizē Krievijas Izglītības un zinātnes ministrija, "Rossotrudņičestvo" un Krievijas diplomātiskā misija Latvijā. Tiesības mācīties Krievijā var iegūt gan Latvijas pilsoņi un nepilsoņi, gan arī Latvijā dzīvojošie Krievijas pilsoņi. Konkursa uzvarētāju izglītība tiks apmaksāta no Krievijas Federācijas budžeta.

Latvijas iedzīvotāji, kuri jau mācās Krievijā, var piedalīties konkursā uz kopējiem noteikumiem, piemēram, lai turpinātu mācības profesionālās izglītības nākamajā līmenī.

Kā iesniegt dokumentus

Kandidātu atlase sadalīta divos posmos: vispirms pieteikumus izskatīs konkursa komisija vēstniecībā, pēc tam tās ieteiktos dosjē izvērtēs Krievijas izglītības iestādes kopā ar Krievijas Izglītības un zinātnes ministriju.

Konkursa dalībniekiem līdz 26. februārim jāpiereģistrējas vienotajā ārvalstu pilsoņu atlases sistēmā RussiaStudy, jāaizpilda dokumenti un jāpievieno profilā skenētie dokumenti, tostarp pases un izglītības dokumentu kopijas.

Nepieciešamo dokumentu saraksts publicēts vēstniecības vietnē. Jāpatur prātā, ka augšupielādētajām dokumentu kopijām jābūt viegli lasāmām.

Latvijas iedzīvotāji var iesniegt dokumentus vienā no specialitātēm un norādīt līdz sešas mācību iestādes. Vēstniecība iesaka norādīt anketā vismaz divas izglītības iestādes.

Sanktpēterburgas Valsts universitāte - Sputnik Latvija
Sanktpēterburga aicina mācīties universitātē

Ja vēlamās iestādes kādu iemeslu dēļ pretendentu noraidīs, mācību vietu izvēlēsies Krievijas IZM.

Konkursa rezultātus plānots paziņot jūlijā vai augustā. Šajā laikā tiks noskaidrota arī procedūra, kas būs nepieciešama iebraukšanai Krievijā studijām.

Ja Latvijas pilsonis vai nepilsonis sekmīgi pārvarēs atlases otro posmu viņam būs jānoformē Krievijas vīza saskaņā ar konkrētās mācību iestādes uzaicinājumu.

Atlases kritēriji

Konkursa komisija ņems vērā ne tikai kandidātu vidējo atzīmi, bet arī vērtējumu profila priekšmetos, godalgotās vietas olimpiādēs un sabiedrisko darbību.

Tiks ņemts vērā arī kandidāta sociāli neaizsargāts stāvoklis.

Radošo specialitāšu pretendentiem varētu palīdzēt mākslas darbinieku rekomendācijas vēstules un citi dokumenti, kuri apstiprina viņu kvalifikāciju.

Šī iemesla dēļ vēstniecība iesaka līdz ar dokumentiem iesniegt portfolio, kurā stāstīts par kandidāta darbību no mācībām brīvajā laikā un dažādiem sasniegumiem.

Papildu informāciju par atlasi sniegs Krievijas vēstniecība Latvijā, ģenerālkonsulāti Daugavpilī un Liepājā, Latvijas Krievu biedrība, Kanta vārdā nosauktās Baltijas Federālās universitātes un Pleskavas Valsts universitātes pārstāvniecības. Kontaktpersonas norādītas vēstniecības vietnē.

Ziņu lente
0