Politika

Ģenerālprokurors: mani izseko Jutas Strīķes uzdevumā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Drošības iestādes veic pārbaudi par ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera iespējamu izspiegošanu. Viņš ir pārliecināts, ka viņu izseko Jutas Strīķes uzdevumā.

RĪGA, 6. februāris — Sputnik. Ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers uzskata, ka ir izspiegots, turklāt kāds vairākkārt nelikumīgi iekļuvis viņa mājoklī, pastāstīja amatpersona intervijā Neatkarīgā Rīta Avīze.

Viņš norādīja, ka 2010. gadā Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāja toreizējā vietniece Juta Strīķe centusies iesaistīt viņu savā pusē cīņā pret Jaroslavu Streļčonoku, kurš galu galā kļuvis par jauno biroja vadītāju, kad Normunds Vilnītis tika atcelts no amata saskaņā ar izmeklēšanas rezultātiem, ko veica komisija Kalnmeiera vadībā.

Māris Kučinskis - Sputnik Latvija
Premjeram neesot skaidrs, kāpēc negodīgie VID darbinieki vēl nav atlaisti

Ģenerālprokurors pastāstīja, ka pēc tam kāds KNAB darbinieks viņam paziņojis: Strīķe un KNAB Operatīvo izstrāžu nodaļas priekšnieks Juris Jurašs uzdevuši saviem darbiniekiem "neoficiāli vākt informāciju par mani un par manu ģimeni, ar mērķi kaut ko sliktu sagrābstīt par mani".

"Tā viņi visu laiku grābstīja to slikto, bet neko tā arī nesagrābstīja," — saka ģenerālprokurors.

Viņš atzina arī to, ka nav pārliecināts par to, vai viņa sarunas nav noklausītas.

Kalnmeiers uzskata, ka viņa mājoklī, iespējams, iekļuvušas nepiederošas personas.

"Man ir pamats uzskatīt, ka ne vienu reizi vien tas ir noticis. Par to es esmu informējis attiecīgās drošības iestādes. Vēl pret mani ir veiktas arī citas nelikumīgas darbības. Kas to darījis, neteikšu, jo pagaidām nav pierādījumu. Uzsveru — tas ir mans personīgais viedoklis. Es uzskatu, ka pret mani ir notikusi ne viena vien nelikumīga darbība," — informēja Kalnmeiers.

Ģenerālprokurors nepastāstīja, kāds dienests veic pārbaudi.

"Pie kā varu, pie tā vēršos. Pagaidīsim vasaru. Paskatīsimies, kas parādīsies publiskā telpā," — viņš piebilda.

Šis nav pirmais publiskais konflikts, kurā iesaistīts ģenerālprokurors, Jaunās konservatīvās partijas vadītāja Strīķe un Jurašs. Pērns priekšvēlēšanu kampaņas laikā Jurašs pārmenta Kalnmeieram, ka viņš personīgas atriebības dēļ ierosinājis krimināllietu pret viņu par valsts noslēpuma tīšu izpaušanu.

Ziņu lente
0