Neviena amatpersona nav kaitējusi e-veselības sistēmai

© pixabayDarbs pie datora
Darbs pie datora - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Neviena amatpersona nav tīši ar savām darbībām vai bezdarbību kaitējusi e-veselības sistēmas projekta īstenošanai.

RĪGA, 5. februāris — Sputnik. Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde (ENAP) nav atklājusi noziedzības pazīmes amatpersonu darbībās, kuras nodarbojušās ar e-veselības sistēmas projekta īstenošanu, vēsta Mixnews.lv.

Градусник и таблетки - Sputnik Latvija
Līga Kozlovska: e-veselība neļauj izrakstīt lētās zāles

Pārbaudes laikā iegūtā informācija neliecina, ka kāda amatpersona tīši ar savām darbībām vai bezdarbību būtu kaitējusi e-veselības sistēmas projekta īstenošanai, vēsta ENAP.

Kā norādīja ENAP, problēmas ar e-veselības izstrādāšanu un ieviešanu nevar tikt vērtētas no kriminālās atbildības viedokļa, taču atsevišķos gadījumos var tikt izvērtētas no disciplinārās un civiltiesiskās atbildības viedokļa.

Tāpat policijā atzīmēja, ka dažos gadījumos sistēmas ieviešanas darbs ilgu laiku netika uzsākts vai arī īstenošanas termiņi bijuši ilgāki, nekā plānots. Pilnai e-veselības sistēmas ieviešanai bijuši nepieciešami 14 mēneši. Iepriekš Veselības ministrijas Dienesta izmeklēšanas komisija nonākusi pie secinājuma, ka tas esot saistīts ar izstrādātāja — Lattelecom Technology piedāvāto risinājumu kvalitāti.

Drošības audits atklājis trūkumus, kuri nav ļāvuši uzsākt resursa lietošanu paredzētajā termiņā. Kompānija ķērās pie trūkumu novēršanas, taču nespēja iekļauties līgumā paredzētajā termiņā.

Veselības ministrija nosūtījusi vēstuli ar e-veselības sistēmas ieviešanas procesa apstākļiem Saeimas Sociālo un darba lietu komisijai, kura izskatīs šo jautājumu 14. februārī savstarpējā sēdē ar Publisko izdevumu un revīziju komisiju.

Ziņu lente
0