Olaines Policijas vadītājs pazaudējis divas pistoles

© Sputnik / Алексей Филиппов / Pāriet pie mediju bankasПистолеты
Пистолеты - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Neplānotas ieroču uzturēšanas pārbaudes laikā policijā tika atklāta divu Makarova pistoļu pazušana no Olaines Policijas iecirkņa priekšnieka seifa.

RĪGA, 5. februāris – Sputnik. Olaines Policijas iecirkņa priekšnieks Kaspars Ramma atstādināts no amata pēc divu Makarova pistoļu pazušanas no viņa seifa, vēsta telekanāls TV3.

Dejas klubā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Kontroles pirkums bordelī: deputāti nopratināja policiju

Pistoļu pazušana tika atklāta pirms nedēļas. Tajā pašā dienā tika uzsākts kriminālprocess, izmeklēšana uzticēta Iekšējās drošības birojam. Iecirkņa vadīšanu uzņēmies Ainārs Skudris, kurš atturējās no komentāriem. Ieroču aprite ir stingri reglamentēta, jo pēc katra dienesta beigām darbinieki nodot pistoles seifā un parakstās žurnālā. Taču šobrīd neviens nevar pateikt, kad tieši pazudušas pistoles.

Valsts policijas vadītājs Ints Ķuzis paziņoja telekanālam, ka tā ir ārkārtas situācija un tā nav pieļaujama nekādos apstākļos. Taču viņš piebilda, ka ieroči noteikti tiks atrasti. Pēc Ķuža sacītā, Ramma neesot vienīgais šajā iecirknī, kuru derētu atlaist.

Priekšnieka pienākumos ietilpst regulāra ieroču uzraudzība. Izmeklēšana parādīs, vai Ramma ir ievērojis šo prasību.

Aizritējušajā nedēļa visos valsts reģionos tika veikta neplānota ieroču uzturēšanas pārbaude policijā, citos iecirkņos problēmas konstatētas netika.

Ziņu lente
0