Slidenas ielas un 191 trauma: ziema lauž kaulus Latvijas iedzīvotājiem

© Sputnik / Александр Кондратюк / Pāriet pie mediju bankasTrauma
Trauma - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Roku, kāju, muguras traumas un ribu lūzumi – ar šādām problēmām Latvijas medicīnas iestādēs vērsās iedzīvotāji, kuriem iznāca paslīdēt uz ielas.

RĪGA, 4. februāris — Sputnik. Piektdien, 2. februārī, vien Latvijas medicīnas iestādēs vērsās 9 cilvēki, kuri guvuši traumas, paslīdot uz ielas. Savukārt kopumā vakar mediķi saņēma 1 264 izsaukumus, no kuriem 191 bija saistīts ar traumām, vēsta Grani.lv.

Par visnestabilākajiem izrādījušies cilvēki vecumā no 31 līdz 76 gadiem. Lielākoties latvieši slidenajās ielās lauza rokas un kājas, taču atsevišķos gadījumos mediķi reģistrēja muguras, kā arī krūšu kurvja traumas ar ribu lūzumiem.

Рассвет, наблюдаемый с Солнечной горки в Мурманске - Sputnik Latvija
Mērens sals un sniegs: fenologs pareģo laikapstākļus februārī

Mediķu palīdzība tāpat bijusi nepieciešama arī diviem ziemas sporta cienītājiem Rīgas reģionā: 23 gadus vecs jaunietis nokrita slēpju trasē un guva pleca traumu, savukārt 41 gada vecs vīrietis — kājas traumu.

Asfaltu klāj ledus nakts un dienas temperatūras starpības dēļ. Meteorologi jau ne reizi vien lūguši gan gājējus, gan vadītājus būt uzmanīgākiem uz slidenajām ielām.

Aizritējušajā naktī, pēc Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu datiem, gaisa temperatūra Latvijā svārstījās no —3 līdz —8 grādiem, savukārt šodien sola no 0 līdz —7 grādiem.

​Iepriekš tika ziņots, ka sākot ar šim brīvdienām Latvijā iestāsies aukstums, termometra stabiņš varētu nokrist līdz —10 grādiem, savukārt mierīgo austrumu vēju nomainīs ziemeļu vējš, kurš atnesīs aukstās gaisa masas.

Visaukstākās naktis, visticamāk, varētu sagaidīt valsts austrumu rajonos, kur temperatūra varētu pazemināties līdz —15…-17 grādiem.

Saskaņā ar sinoptiķa Jāņa Traļļa prognozi, aukstums varētu saglabāties visu nākamo nedēļu. Nokrišņu būs maz, un tikai vietām piekrastes rajonos gaidāms stiprs sniegs.    

Ziņu lente
0