Vācu tīklam Lidl ir lieli plāni Latvijā

CC BY 2.0 / Thomas Schlosser / EinkaufswagenЛоготип немецкой торговой сети Lidl
Логотип немецкой торговой сети Lidl - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lidl tīkla attīstītājs Lietuvā jau saņēmis vairāku tirdzniecības centru celtniecības atļaujas Rīgā un veicis pārrunas ar Liepājas un Jūrmalas pašvaldībām.

RĪGA, 3. februāris – Sputnik. Kaut arī vācu mazumtirdzniecības gigants Lidl oficiāli nav paziņojis par veikalu atklāšanu Latvijā, ar Lidl saistītas kompānijas jau pērn sākuši izpirkt zemesgabalus un koordinēt plānus ar vietējām pašvaldībām, raksta Neatkarīgā Rīta Avīze.

Логотип немецкой торговой сети Lidl на фасаде магазина - Sputnik Latvija
Veikalu tīkla Lidl paradokss: zemas cenas kaitē pircējam

2017. gada novembrī tika izsniegta tirdzniecības centra un daudzstāvu autostāvvietas celtniecības atļauja Anniņmuižas ielā 8A. Divdesmitajā jūlijā atbalstīta tirdzniecības ēkas celtniecība Anniņmuižas bulvārī 77.

Neilgi pirms Ziemassvētkiem celtniecības atļauja tika izsniegta arī tirdzniecības ēkai Eizenšteina ielā 81. visus šos projektus saista viens klients – MMS Property Solutions, kura īpašnieks ir vācu kompānija CE-Beteiligungs GmbH, Lidl tīkla attīstītājs Lietuvā.

Medijos klīda baumas, ka veikali Lidl parādīsies Rīgā, Dzelzavas, Lubānas, Eizenšteina un Anniņmuižas ielā, kā arī Anniņmuižas bulvārī. Taču Rīgas pašvaldībā atzīmēja, ka viņiem neesot oficiālas informācijas par Lidl veikalu celtniecību galvaspilsētā.

Būvvalde neskaņo zīmolus, bet būves. Nevienā projektā nekad nav norādīts, kāds zīmols nāks iekšā attiecīgajā būvē — vai tas būs RIMI, Maxima, Lidl vai kāds cits, " — saka Dzintra Āboliņa, Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas priekšnieka vietniece.

Ne vien Rīgā

Kompānija MMS Property Solutions nopirkusi arī zemesgabalu Liepājā. Liepājas pilsētas domes Celtniecības pārvalde paziņoja, ka 22. decembrī pasūtītājs – kompānija TKM Latvija – iesniedza pārvaldei tirdzniecības ēkas projektu Ganību ielā 182.

Hipermārketā Lidl - Sputnik Latvija
Kučinskis šaubās, vai Lidl tirgos Latvijas preces

"Pašreiz sagatavota būvatļauja. Pašvaldība janvāra sākumā atteikusies no pirmpirkuma tiesībām attiecībā uz minēto zemesgabalu par labu SIA MMS Property Solutions," pastāstīja Evita Eņģele, Liepājas domes administrācijas sabiedrisko attiecību un mārketinga speciāliste.

Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks pilsētas attīstības politikas jautājumos Ņikita Ņikiforovs paziņoja, ka viņš esot ticies ar MMS Property pārstāvjiem, kuri izrādīja interesi pret veikalu atvēršanu Jūrmalā.

"Ir pāragri spriest par konkrētiem plāniem — tos var komentēt attīstītājs. Protams, vēl viena Eiropā jau pazīstama mazumtirgotāja ienākšana pilsētā būtu ieguvums gan jūrmalniekiem, gan pilsētas viesiem, kā arī tās būtu jaunas darba vietas," — paudis Ņikiforovs.

Liepājas domes administrācijas Pilsētas attīstības pārvalde arī pozitīvi vērtē Lidl tīkla ienākšanu pilsētā. Pret Lidl atnākšanu neiebilst arī Daugavpils, Rēzeknes un dažu citu pilsētu domes.

Atzīmēsim, ka, ienākot Lietuvā 2016. gadā, kompānija Lidl atvēra uzreiz piecpadsmit tirdzniecības centrus desmit lielākajās valsts pilsētās: piecus Viļņā, divus Kauņā un pa vienam Klaipēdā, Šauļos, Alītā, Marijampolē, Ķēdaiņos, Telšos, Kretingā un Mažeiķos.

Ziņu lente
0