Dainis Dukurs: Maklārenam ir jānošaujas

© Foto : ru.wikipedia.org / Reinis InkēnsДайнис Дукурс, советский и латвийский бобслеист
Дайнис Дукурс, советский и латвийский бобслеист - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sporta arbitrāžas tiesas lēmums Lozannā par Krievijas sportistu mūža diskvalifikāciju no Spēlēm anulēšanu ir galīgs, taču Dainis Dukurs ir pārliecināts, ka šim stāstam vēl būs turpinājums.

RĪGA, 2. februāris – Sputnik. Dainis Dukurs, treneris un latviešu skeletonistu Tomasa un Martina Dukura tēvs pastāstīja par to, kā viņš pats un viņa dēli uztvēra Sporta arbitrāžas tiesas (CAS) lēmumu Lozannā anulēt 28 Krievijas sportistu mūža atstādināšanu no Spēlēm, "Sport-ekspress" intervijā.

Pēc SOK lēmuma par krieva Aleksandra Tretjakova rezultātu anulēšanu Olimpiādē Sočos Martinam Dukuram bija jāsaņem olimpiskā zelta medaļa, taču CAS lēmums "atstāj" medaļu Tretjakovam.

"Mums ir sudraba medaļa Sočos, un ar šo faktu mēs dzīvojam. Mēs gatavojamies Olimpiādei, trenējamies un pieņemsim jebkādu lēmumu, kurš tiks pasludināts kā galējs," — pateica Dainis Dukurs.

Taču, lai gan, saskaņā ar Olimpisko hartu, CAS spriedumam ir jābūt galīgam, Dukurs-vecākais uzskata, ka jautājums vēl nav slēgts, tostarp, tādēļ, ka šobrīd Ričards Maklārens, Pasaules antidopinga aģentūras (WADA) neatkarīgās komisijas vadītājs, kas veica dopinga skandāla izmeklēšanu, un Deniss Osvalds, SOK komisijas vadītājs, kurš apstiprināja apsūdzības, "izskatās kā absolūti idioti".

"Maklārenam un Osvaldam ir vai nu jānošaujas, vai nu jāpakaras. Viņi savāca pret katru sportistu 50 lappušu pierādījumu, savukārt tagad izrādījās par zaudētājiem. Jūtams, ka turpinājums sekos. Pagaidām tas viss atgādina šūpoles. Mūsu uzdevums, lai šīs šūpoles neiesitu mums pa pieri," — pateica viņš.

Intervētājs uzdeva viņam jautājumu par Martina Dukura piedalīšanos vācu žurnālista Hajo Zeppelta dokumentālajā filmā par dopinga skandālu. Martins paziņoja, ka Krievijas sportisti "pilnībā sagrāva olimpisko kaisli, olimpisko garu".

Латвийский скелетонист Мартинс Дукурс - Sputnik Latvija
Dukurs nesaņems Tretjakova medaļu: atjaunoti Olimpiādes 2014 rezultāti

Dukurs vecākais atbildēja, ka Martins vienkārši pauda savu viedokli, kurš varēja būt arī kļūdains, taču atkārtoja, ka "dūmi nemēdz būt bez uguns", un viņam pašam pastāv viedoklis, "ka Sočos notika kaut kas nekārtīgs".

Tomēr, viņš atkal atkārtoja, ka viņa dēli ir gatavi sacensties ar Aleksandru Tretjakovu, kaut gan dvēselē, protams, ir palikusi smaguma sajūta šo notikumu dēļ.

"Apskauties pie viņa noteikti neskriešu. Taču netaisos viņu apsūdzēt. Es negribētu, lai mans dēls izrādītos Aleksandra Tretjakova vietā. Sagaidīsim Phjončhanu, un tur lai godīgā cīņā uzvar stiprākais," — viņš secināja.

Ziņu lente
0