Latvijas armiju mācīs notriekt zemu lidojošus helikopterus

CC0 / pxhere / Helikopteris
Helikopteris - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Helikopteru mīnas var piesegt piekrasti desanta iespējamās izsēšanās vietās, bloķēt pretinieka pacelšanās joslas un piespiest pilotus strādāt lielā augstumā, kurā helikopters kļūs par vienkāršu mērķi pretgaisa aizsardzības līdzekļiem.

RĪGA, 30. janvāris — Sputnik. Latvijas karavīri mācīsies notriekt zemu lidojošus helikopterus, kā arī iznīcināt tankus un citu bruņutehniku ar mīnu palīdzību. Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centrs izsludinājis atbilstošu konkursu dažāda tipa mīnu iepirkšanai par 135 tūkstošiem eiro, vēsta Mixnews.

Latvijas Aizsardzības ministrijas preses dienests informēja, ka plānots iegādāties sešu tipu mīnas, daļa no kurām paredzēta mācībām. Latvijas armija iepirks mācību prettanku, pretborta un prettransporta mīnas. Nepieciešamā bruņojuma tehniskais apraksts tiks izsniegts pretendentiem pēc to atlases pārrunu procedūras rezultātā.

Latvijas armija - Sputnik Latvija
Latvijas armija iepirks šautenes G-36

Drošības apsvērumu dēļ Aizsardzības ministrijas preses dienests nepaziņoja, kāda veida mīnas patlaban ir Latvijas armijas bruņojumā.

Latvijas aizsardzības budžets 2018. gadam sastāda 576,34 milj. eiro — par 126,8 miljoniem vairāk nekā gadu iepriekš. No šīs summas 43% tiks atvēleti investīcijām, 24% — uzturēšanai un 33% — personālam. Tātad šogad Latvija palielinās aizsardzības izdevumus līdz NATO pieprasītajiem 2% no valsts iekšzemes kopprodukta.

Ziņu lente
0