Negribi taksi? Tad ej kājām. Pensionāre padzīta no slimnīcas Rīgā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas Austrumu slimnīcas darbinieki nav ļāvuši pensionārei sagaidīt rīta transportu medicīnas iestādē un nosūtījuši mājās kājām -6 grādu salā.

RĪGA, 29. janvāris — Sputnik. Pensionāre, II grupas invalīde Dzintra Persidska sašutusi par Rīgas Austrumu slimnīcas darbinieku attieksmi: viņa pastāstīja, ka slimnīcas darbinieki nav ļāvuši viņai palikt veselības aprūpes iestādē līdz rītam, lai nokļūtu mājās ar sabiedrisko transportu, pavēstīja programma "Šovakar" telekanālā LTV7.

Persidska nokļuvusi Rīgas Austrumu slimnīcas filiālē "Biķernieki" ar acs traumu. Paciente izrakstīta tikai pusvienos naktī, kad sabiedriskais transports vairs nekursēja. Naudas taksometram sievietei nebija, un viņa palūdza atļauju pavadīt nakti uz krēsla gaitenī, jo dzīvo 4,5 km attālumā no slimnīcas.

Taču, pēc pensionāres vārdiem, viņas vienkāršais lūgums uztverts noraidoši, un sieviete bija spiesta doties mājup kājām. Jāpiebilst, ka nakts bija vēsa, gaisa temperatūra kritās līdz —6 grādiem. Attālums līdz mājām nav nekāds mazais, turklāt, Persidska norāda, ka nesen pārcietusi insultu un trīs mirdzaritmijas lēkmes, un slimnīcas darbinieki to zinājuši.

"Es nevaru aprakstīt, ko pārdzīvoju. Kā var —6 grādu salā izdzīt cilvēku uz ielas. Es slikti staigāju, mani visu laiku vilka uz labo pusi, un es kritu," — pensionāre bija sašutusi.

Viņa atzīmēja, ka cer atrast juristu, kurš palīdzēs sastādīt tādu prasību tiesā, kas liks slimnīcas padomāt par to, ka tamlīdzīga attieksme pret slimniekiem ir nepieļaujama.

Austrumu slimnīcā uzsākta pārbaude, kuras gaitā visi tonakt strādājušie darbinieki uzrakstījuši paskaidrojumus. Slimnīcas personāls apgalvo, ka neviens pensionāri nav padzinis, visi centušies palīdzēt.

Lielstraupes pilī - Sputnik Latvija
Straupē slēdz vienīgo narkoloģijas slimnīcu Latvijā

Bija jau vēls, viņai esot piedāvāts izsaukt taksometru, taču viņa atteicās, skaidrojot, ka nav naudas. Tad viņai piedāvāts slimnīcas dežurējošais transports (arī tas ir maksas pakalpojums), stāstījusi Austrumu slimnīcas preses sekretāre Aija Lietiņa. "Viņai ir izteikta tāda iespēja, ka viņu varētu nogādāt Gaiļezerā, kur ir iespēja atrast gultu pacientiem, kuriem nav, kur palikt, taču paciente ir no tā visa atteikusies un paziņojusi, ka viņa ies mājās ar kājām," — piebilda slimnīcas pārstāve.

Arī Veselības ministrija netic, ka pensionāre izdzīta no veselības aprūpes iestādes. Ministrijas pārstāvis Oskars Šneiders paziņoja, ka mediķi vienmēr cenšoties nākt pretī pacientiem.

Viņš atzīmēja, ka situācijas mēdz būt dažādas, iespējams, pacientam nav līdzi naudas, tāpēc rēķinu varot samaksāt vēlāk. VM pārstāvis atzina, ka serviss atšķiroties, taču kopumā medicīnas personāls un pacienti vienmēr varot atrast risinājumu.

Tomēr neviens nenoliedz faktu: pensionāre un II grupas invalīde Dzintra Persidska vēlu naktī devās uz mājām no slimnīcas kājām.  

 

Ziņu lente
0